На 47 години Наоми Кембъл демонстрира тяло на 20-годишна. Това обаче не пречи на супермодела до ден-днешен да бъде неуверена и да се разголва на подиума и пред камерата с не особено желание. По време на гостуването си в предаването Good Morning Britain Черната перла призна, че има комплекси и не обича да показва плът.

Запитана какво е мнението ѝ относно светския шум, който се вдига покрай голите провокации на звезди като Емили Ратайковски и Ким Кардашян, Наоми отвърна:

„Това са те. Те това правят. Аз не бих могла. Ако нося нещо толкова тясно и разголено, бих се покрила с жилетка“.

Шокираната водеща намекна, че това изказване е шокиращо и вероятно леко лицемерно, имайки предвид, че Кембъл неведнъж е позирала на подиума и пред камерата по доста оскъдни облекла, хубавицата обясни: „Чувствам се така, както казах. Отне ми много години да се почувствам комфортно да дефилирам и позирам по бельо“.

Супермоделът коментира и позицията си на феминист, какъвто твърди, че е.

„За мен феминизмът се корени в това да бъда силна жена. Хората интерпретират това по различен начин. При мъжете винаги е еднозначно – те си вършат работата. А ние жените получаваме: „Тя е ку*ка и е такава и онакава“, сподели Кембъл.