IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Кайли стихия. Изпепелени сърца

19 май 2008 16 05

Или как две неспокойни сърца на Tialoto.bg останаха без дъх на концерта на Кайли Миноуг в София

Кайли стихия. Изпепелени сърца

Велина Каравасилева и нейният писък за Кайли

За Кайли Миноуг знам повече, отколкото за собствената ми сестра. До вчера обаче в съзнанието ми имаше една двуизмерна Кайли, на снимка, усмихната специално за фотографите.

От неделя вечер насам знам, че очите на Кайли се усмихват, че пее на живо безкрайно добре, че има невероятната способност да носи зашеметяващо високи обувки и да танцува с тях и че ненапразно е една от двете най-най-големи звезди в музикалния бизнес изобщо. Другата, разбира се, е Мадона.

Вероятно нямаше как първият концерт на стадион, на който присъствам през живота си, да е по-добър.

Невероятно, грандиозно, френетично и прекрасно. Такъв беше за мен, за останалите няколко хиляди души вероятно беше същото.

Вълнението на хората нарастваше със залязването на слънцето, а аз се опитвах да си представя какво точно ме очаква. „Ще видя Кайли Миноуг на живо, ще видя Кайли Миноуг на живо..“, само това си повтарях и като омагьосана гледах към празната сцена.

Тя, между нас казано, изглеждаше повече от скучно. Прожектори, място за бенда, странни телени панели отзад и нищо повече.

Не можех и да предполагам, че половин час по-късно „скучната“ сцена ще експлодира в цветове и звуци, а една сладка малка жена ще е в средата на цялото торнадо.

Въобразявах си, че ще се държа като професионалист и ще изгледам безпристрастно целия концерт, за да мога после стройно и подредено да обясня за броя на роклите, поредността на песните, хореографията на танцьорите и за край да добавя забавни факти от турнето на Кайли като този, че „I should be so lucky“ е изпълнена само в София и Букурещ.

Безпристрастно гледах до... до началото на концерта.

Преди Кайли да се появи, видях, че стадионът се напълни, чух около мен да се говори на гръцки, английски и македонски, видях дечица на раменете на бащите си, фенове на възрастта на родителите ми и двама от осветителите от екипа на певицата, които се качиха на малки столчета горе точно под прожекторите, за да могат оттам да управляват два от тях.

Видях...нищо повече не видях, защото беквокалистките, групата и танцьорите излязоха на сцената, скучните телени панели се превърнаха във водопад от символи, цветове и снимки и пред всичко това се появи Кайли.

Не знам с коя рокля беше първо, кога я смени с бюстието с кристали, дългата пола и елегантните обувки, нито кога се превърна в мажоретка, за да се превърти четири пъти в ръцете на танцьорите си.

Знам само, че тази жена, която до преди година се бореше с рака на гърдата, направи страхотно двучасово шоу, не спря да танцува, пя великолепно на живо, успяваше да побърка публиката само с изразителен син поглед и накрая да ни остави с онова усещане, че ти се е случило нещо невероятно, приказно и шеметно, но ще трябва да минат дни, за да го осъзнаеш изцяло.

До следващия концерт.

Кайли треската на Александър Иванов

През живота си съм бил на доста, ама доста концерти и то на страхотни изпълнители. Но честно казано, след Кайли всичко избледня. И то жестоко.

Защото тази дребна и супер сладка мацка направо изтръгна сърцата на хората, дошли на концерта в София. Лично на мен изтръгна и мускулите, които в момента агонизират под формата на жестока мускулна треска.

Кайли демонстрира какво значи да бъдеш тотална звезда. Какво значи да вдъхновяваш, какво значи да си перфектен професионалист. Какво значи да си поп изпълнител изобщо.

Мис Миноуг смени цели 7 тоалета на сцената, дело на любимия й Жан Пол Готие, който освен за нея, се труди и върху костюмите за турнетата на Мадона. Цялото шоу протече в шест части, всяка една от тях – тематична и разтърсващо различна.

Около самата Кайли пък танцуваха бясно едни от най-релефните танцьори, които съм виждал – 14 на брой плюс 4-ма акробати, които се премятаха като ягуари на сцената (ягуари е добро хрумване, не може да се отрече).

Двете беквокалистки на Кайли също заслужаваха страхотни аплодисменти. Страшни гласове и страшни тела.

А през целия концерт Кайли танцуваше и пееше на страховито високи токове (ах, този Готие).

За първото си парче Speakerphone, Кайли се появи на сцената пред 20 000 тръпнещи хора в жестока лилава рокля, в която приличаше на гръцка богиня.

Продължи с невероятното „Can't Get You Out Of My Head“ от най-продаваният й албум „Fever“ от 2001 г., „Ruffle My Feathers“ и невероятното „In Your Eyes“, пак от „Fever“.

Във втората част Кайли излезе на сцената като мажоретка, заобиколена от мускулести американски футболисти и секси, секси мажоретки, които прелитаха в сложни фигури и издигаха и сваляха Кайли.

Перфектната хореография накара целия стадион да вие обезумяло. Истинската лудница започна с третата част, когато Кайли изпълни „Like a Drug“, феноменалното „Slow“ и първия сингъл от последния й албум „X“ - „2 Hearts“.

Парчетата бяха в невероятен твърд електро-рок вариант, в който Кайли беше строга господарка, дългокос и какаов басист забиваше груби рифове, а публиката буквално издивя, особено на „Slow“, която без съмнение е една от най-обичаните й песни у нас.

В четвъртата част Кайли беше невероятна принцеса с дълга рокля в черно и бяло, която започна с „On a night like this“, която от много якия й албум „Light Years“ от 2000 г.

Песен, която ти се иска да вършиш доста мръсни неща. Черно-белия бал на Кайли и нейните танцьори се превърна на бързо в цветна диско фиеста и продължи с „Your Disco Needs You“, бясно-секси парчето „Kids“, при което в ролята на Роби Уилямс влезе шоколадовата й беквокалистка, после продължи със „Step Back In Time“, влюбването от първи път, но ремиксирано - „Love at First Sight“ и завърши с най-яката денс песен от новия й „X“ албум - „In My Arms“.

Ако някой си е мислел, че Кайли няма глас за пеене на живо, жестоко се лъже. Австралийската дива, разтърси всички с невероятната балада „Flower“, която не е включена в албума „X“ (защо Кайли, защо). Като добавка към синеокото баладично настроение Кайли изпя и в бавен вариант иначе безличното (за мен, поне) „I Believe in You“.

И след лиричното отклонение започна бясното плажно фиаско с “Copacabana”, тоталния хит от „Light Years“ “Spinning Around” (този, в който Кайли си върти дупето в супер секси златни гащички, сетихте ли се).

След като публиката крещя над 10 минути името на Кайли, певицата изпълни и два биса. Истината е обаче, че самата Кайли остана без дъх от екзалтираната българска публика. И обеща да дойде пак.

Вече започвам да чакам...

КоментариКоментари