IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Киану Рийвс финансирал детски болници тайно

5 февруари 2019 06 30

Актьорът помагал от 15 години

Източник: Instagram

Източник: Instagram

Киану Рийвс финансирал детски болници тайно. За 15 години той е дарил милиони от приходите си за лечението на болни малчугани, съобщават световните медии.

Оказва се, че актьорът, който е известен със своята скромност, е създал благотворителна фондация, която да подпомага определени лечебни заведения и набира средства за клинични проучвания.

Идеята на Рийвс за фондацията дошла след като сестра му Ким се разболяла от рак през 90-те. Тогава той ѝ помагал активно, придружавал я до болницата и се сблъскал с ужаса, който много семейства, които имат роднина с рак, изпитват.

По-късно сестрата на Киану влиза в ремисия и се оправя, а той се зарича да помага и на други болни, така започва да дарява средства на детски болници. Освен за раковоболни, парите му отиват и за млади спортисти, които имат увреждане на гръбначния мозък.

Въпреки че е зарадвал много хора и продължава да го прави, холивудската звезда никога не коментира темата за благотворителността в медиите. Той пътува в метрото и живее като обикновените хора.

Автор - снимка
Автор на статията:
Ваня Гъркова

КоментариКоментари