Той е известен най-вече като екранния Тор, ала Крис Хемсуърт можеше да блесне с някои други емблематични роли. Звездата разкри пред сп. Variety, че е бил съвсем близо до спечелване на ролята на главния герой в Джи Ай Джо (G.I. Joe ) и Гамбит в спин-офа за Върколак (Wolverine) в началото на кариерата си.

„Бях толкова близо да играя в Джи Ай Джо и да вляза в образа на Гамбит в серията за Върколак от поредицата Х мен. Бях доста разстроен от факта, че не ме избраха, но ако бях изиграл тези образи, вероятно нямаше да стана Тор“, обясни австралиецът.

Гамбит бе изигран от актьора Тайлър Китиш, по-късно бе спрягано името на Чанинг Тейтъм, но той така и не успя да се снима в тази роля. В крайна сметка Крис успя да се класира за Тор – роля, за която се конкурира с по-малкия си брат Лиъм – и звездата му изгря мълниеносно през 2011.

Освен в поредицата за Тор, Хемсуърт участва и в част от филмите в серията „Отмъстителите“, като последният филм от нея, който излезе този април, изкара 1.2 млрд. долара от продажби на билети.

Говори се, че Крис е прибрал 20 млн. долара за участието си в последните два филма „Отмъстителите“.