Тайната се крие във вещестото процианидинс, намиращо се в ябълките, смятат учени от Френския национален институт по здравеопазване.
При оптити се оказало, че този химикал значително намалява раковите клетки при изследвания върху лабораторни животни.
Според учените яденето на ябълките и то с кората, може да предотврати в значителна степен заболяването от рак на дебелото черво, както и да подейства на по-късен етап от развитието на болестта.
При изследванията, след шестмесечно третиране на плъхове с изолирания химикал, намиращ се в ябълките площта на увредените тъкани в дебелото черво намалява наполовина.
Според успоредно американско изследване, цитирано от BBC, хората, които консумират три пъти на ден зеленчуци, включително и картофи намаляват риска от заболяване от рак с 40%, спрямо тези, които ядат зеленчуци само веднъж на ден.
Ябълките предпазват от рак на дебелото черво
20 октомври 2004 08 32Една ябълка на ден може да ви предпази от рак на дебелото черво, показва ново научно изследване.














Хиляди фермери получават подкрепа от над 19 млн. лв. за овце и кози
Откриха две геоложки структури в Италия, които могат да предизвикат силни трусове
НАСА е готова да прекрати договора си със SpaceX в полза на Blue Origin
James Webb откри агресивна черна дупка в ранната Вселена
Обсерваторията „Вера Рубин“ направи неочаквано откритие
Играчи на ЦСКА са лидери по спасявания и картони в Европа
Наполи на загуба въпреки титлата
Контраудар по Карлос Насар! Нанесе му го бившата му приятелка
Герой за България избухна: Ние сме загубено поколение, корупцията проваля футбола ни
Дневен хороскоп за 20 ноември, четвъртък
5 важни ритуала за Ден на семейството – 21 ноември
Женски хороскоп за декември
Колко още остава до Коледа?
В колко часа вечеряме през зимата влияе на...
Лягането по едно и също време вечер помага да поддържаме стабилно кръвно
Автоимунен гастрит – когато имунната система атакува стомашната лигавица
Защо не бива да подценяваме хранителните разстройства?
Остави коментар