Тайната се крие във вещестото процианидинс, намиращо се в ябълките, смятат учени от Френския национален институт по здравеопазване.
При оптити се оказало, че този химикал значително намалява раковите клетки при изследвания върху лабораторни животни.
Според учените яденето на ябълките и то с кората, може да предотврати в значителна степен заболяването от рак на дебелото черво, както и да подейства на по-късен етап от развитието на болестта.
При изследванията, след шестмесечно третиране на плъхове с изолирания химикал, намиращ се в ябълките площта на увредените тъкани в дебелото черво намалява наполовина.
Според успоредно американско изследване, цитирано от BBC, хората, които консумират три пъти на ден зеленчуци, включително и картофи намаляват риска от заболяване от рак с 40%, спрямо тези, които ядат зеленчуци само веднъж на ден.
Ябълките предпазват от рак на дебелото черво
20 октомври 2004 08 32Една ябълка на ден може да ви предпази от рак на дебелото черво, показва ново научно изследване.

Сподели
Коментари


Още от Новини
Коментари
