fallback
Ръжените хлябове свалят кръвното налягане
02 June 2005 14:46Благодарение на съчетаните съставки, отделните хлябове от серията съдействат за намаляване на холестерола в кръвта и риска от сърдечносъдови заболявания
Един от големите производители на хляб в страната представи днес новата си серия европейски здравословни хлябове. На представянето на новите продукти специалисти в областта на диетиката и здравословното хранене обясниха предимствата на ръжените брашна и значителните им предимства пред останалите видове брашно. Представените от Нилана хлябове са с различно съдържание на ръж, растителни влакна, семена, кълнове, витамини и минерали.Благодарение на съчетаните съставки, отделните хлябове от серията съдействат за намаляване на холестерола в кръвта и риска от сърдечносъдови заболявания, понижават риска от рак на гърдата, стимулират полезната чревна микрофлора, подобряват функцията на червата, влияят благоприятно върху хормоналния баланс, подходящи са за лица, страдащи от диабет и за включване в диети за намаляване на теглото. Българският потребител все още слабо познава свойствата и качествата на различните разновидности хляб, в това число и ръжените. Най-висок все още е процентът на консумация на най-масовите хлябове - "Стара Загора", "Добруджа" и "Типов". 17 на сто от българите комбинират традиционния с ръжени хлябове на трапезата си. Всеки от хлябовете се характеризира със специфичен, уникален вкус.
0 коментара
fallback