IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Остава възродиха поп арт-а! (Видео)

29 септември 2009 09 07

Групата представи новото си видео. Вижте го тук

Бандата отпразнува с гиг в София Лайв Клуб Снимка: Надя Михова

Бандата отпразнува с гиг в София Лайв Клуб Снимка: Надя Михова

Помните ли знаменитото видео на Питър Гейбриъл към песента "Slangehammer” от 1986 г.?

То беше революционно за времето си, защото бе монтирано изцяло от снимки и сюрреалистични образи, които са подредени в такъв ред, сякаш оживяват.

Ако все още не можете да го визуализирате, ще ви припомним и видеото към песента на Майкъл ДжексънLeave Me Alone” от 1987 г. - то бе направено на същия принцип.

Връщаме ви в ерата на диско - попа не защото ни се е доходило на ретро парти, а защото този интересен поп арт стил се връща на мода с пълна сила.

Българското потвърждение на този факт ни дадоха група Остава и мултиталантливият Руши Видинлиев, които представиха видеото към песента „Rock`n`Roll Song Designers?” по-рано тази седмица.

Клипът, режисиран от Руши, е част от поредицата stop-motion филмчета, които той напоследък прави.

 А всички знаем, че като възпитаник на английската школа, той винаги е съумявал да пренесе модерните на запад тенденции у нас значително по-бързичко, отколкото обикновено се случва.

Действието във видеото се развива в книга. От страниците й оживява двойка хартиени герои, момчетата от бандата, както и куп поп арт знаци. Идеята, рисунките и реализация са изцяло на Руши.

Това е и втората му кратка история от поредицата „движещи се картинки”, като първата се появи през август и беше видеото към Local Time (създадено в Париж, Милано, София и Белозем) от последния проект на Руши – Post Sleep.

Видеото е наистина забавно и различно. Кликнете върху кафявото бутонче и се уверете сами.

Харесва ли ви?

КоментариКоментари

Blair W. ( преди 14 години )
Marti4k@ ( преди 14 години )
На мен пък ми харесва. Руши наистина е талантлив
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
estrella ( преди 14 години )
Не можеш да очакваш в наш'та мила рОдина нещо ново да се пръкне, дето никъде по света никой не го е правил. Виж, ако бистришките баби измислят някво ново пеене - да, ама за всичко останало копираме с по 1 година назад. Прав си, че е тъжно.
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
daunt ( преди 14 години )
То хора, на които да им хареса ще се намерят, но остава тъкмо както всички останали български звезделини не могат да измислят нищо ново, тъкмо обратното, спокойно и лениво си живуркат на гърба на вече правени неща без грам да се развиват... :тъжно:
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
supporter ( преди 14 години )
да слагате в една статия Питър Гейбриъл, остава и руши...направо гнус ме хвана...
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
estrella ( преди 14 години )
Много брит-клип, харесва ми. И парчето не е лошо. Но на колко ли хора ще се хареса?
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар