IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Най-абсурдните звездни притежания, продавани на търг

9 ноември 2019 16 00

Хората плащат хиляди дори за косъм от Бийбър

Снимка: Instagram

Звездите са известни с това, че са готови да плащат луди пари за различните си хрумки. Феновете им обаче не са по-малко откачени от тях, защото също са готови да се изръсят много дори само за частица от техния гардероб. Ето и някои от най-абсурдните вещи, закупени от почитатели на различни знаменитости:

Емблематичният тоалет на Оливия Нютън Джон от „Брилянтин“

Черното кожено яке и клин, с което актрисата се появи на финала на „Брилянтин“ се превърнаха в тотален хит и десетилетия по-късно се оказват печеливша комбинация. Този тоалет бе продаден за около 200 000 долара на търг заедно с други неща от реквизита на лентата, а сумата отиде за фондацията и изследователския център за борба с рака на Оливия в Мелбърн.

Пуловер на Кърт Кобейн

Пуловерът, с който вокалистът на „Нирвана“ Кърт Кобейн излезе на сцената през 1993 (месеци преди смъртта си), наскоро бе продаден за внушителната сума от 334 000 долара. Към дрехата бе прикрепена и ръкописна бележка от дългогодишния собственик на пуловера и близък приятел на Кобейн – Джаки Фери.

Червената рокля от „Титаник“

Дантеленият тоалет, с който Кейт Уинслет дефилираше в средата на филма в ролята на Роуз категорично е красив, но според мнозина цената му е далеч под 330 000 долара, за които бе изтъргуван години по-късно.

Перуката на Анди Уорхол

Сребристото парче изкуствена коса, с което творецът се подвизаваше дълго време има нов собственик от 2016, който плати за него 10 800 долара.

Рокля на Мерилин Монро

Роклята, с която Мерилин Монро изпя на президента Джон Кенеди „Честит Рожден Ден“ на Мадисън Скуеър Гардън през 1962 е изградена от над 2500 ръчно пришити кристала и над 6000 пайети. Това е един от иконичните тоалети на актрисата, който тя си е купила за скромните 12 000 долара през 1962. Неотдавна тя е продадена на търг за 4,8 млн. долара.

Боксерките на Елвис

Звездите често страдат, че фенове крадат бельото им, но кой би предположил, че след кончината им то ще се продава на търг… дори с петна! През 2012 чифт бели боксерки на Елвис Пресли бяха спазарени за 8000 долара.

Нокът на Лейди Гага

Един от акрилните изкуствени нокти на Лейди Гага бе купен на търг за 12 000 долара.

Кичур коса на Джъстин Бийбър

Джъстин Бийбър е голяма звезда и всички искат парче от него. Е, който се надява да получи такова, трябва да се бръкне дълбоко. Кичур от косата му например струва 40 000 долара.

Наметалото на Дракула

Бела Луджоси за пръв път сложи наметалото на Дракула на екрана през 1931. През 2011 се проведе търгът „Иконите на Холивуд“, на който въпросното парче плат бе продадено за 1,5 млн. долара.

Автор на статията:
Tialoto.bg

КоментариКоментари