IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Следващата Кейт Мос?

2 август 2010 12 33

Мона Йохансон стана известна благодарение на това, че прилича на Кейт Мос

Oткрийте приликите. Снимки: Fashion

Oткрийте приликите. Снимки: Fashion

Мона Йохансон е доказателство за това колко красиви са шведките. Тя притежава множество качества, които я превръщат в търсен и преуспяващ модел.

Защо тогава трябва да е "следващата еди-коя-си"? В случая не коя да е, а самата Кейт Мос.

Модните специалисти просто са открили лесния начин възможно най-бързо да популялизират едно ново лице в бизнеса. Че кой няма да полюбопитства и да потърси в Google "the next Kate Moss''?

Приликата е налице и няма да я оспорваме.

Но в интерес на истината, тази прилика изплува на повърхността, ако е търсена умишлено. В други случаи е едва забележима. Защото Мона може да изглежда по съвсем индивидуален и уникален начин.

Открита е още на 14-годишна възраст от IMG Models. Големият й пробив е именно благодарение на Кейт: редакторите от Fjords magazine решават да пресъздадат едни от най-известните пози на Мос, с Мона в главната роля.

Резултатът: на нея моментално й е лепнат етикет, като със сигурност това е бил търсения ефект.

Първата прилика между двете, и вероятно фактът, който кара модните експерти често да я титулуват, е височината. Кейт е висока 169 см, а Мона - 173. Наистина, малко са моделите, които не се извисяват на минимум 175 см.

На Chanel, Dolce & Gabbana, Nina Ricci, Miu Miu и Burberry, обаче, ръстът й никак не им пречи и често я избират за ревютата си.

Много приятна е една от последните й фотосесии: за шведския Elle за месец август. Стилизирана е в духа на 60-те, обгърната от меланхолична ретро атмосфера в черно-бяло.

Мона е на 23 години
и определено може да се похвали с постижения. Чудим се дали не я дразни фактът, че постоянно я сравняват с един от най-знаковите модели на последните десетилетия...

(Че кой иска да е нечий двойник, а не уникален човешки индивид? Било то и работещ в жестоката и високо конкурентна среда на модния свят.)

Отговор от Мона на този въпрос няма как да получим, но можем да й се насладим в галерията горе.

А помните ли Новата Синди Крауфорд? А наподобяващата Клаудия Шифър Хана Соукупова?

КоментариКоментари

Stardust ( преди 13 години )
dirty_vegas ( преди 13 години )
сега си чета коментара и все едно съм казала, че да си на 36 означава да си стар :Д исках да кажа конкретно за модата, дано някой не се обидил :)
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
wildprincess ( преди 13 години )
Много красива!Излъчване -различно на всяка снимка,в очите и се чете мисъл и сила.Дано има успех.На мен на някой снимки ми напомня по-скоро на Грейс Кели..Би могла да се пробва и в киното..Но си има собствена сила и красота,така че -браво!
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
dirty_vegas ( преди 13 години )
абе, красива е, ама да не забравяме, че е на 23, а кейт е на 36...като беше млада, и тя беше красива.сега се е посъсипала, ама пороците си казват думата
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
firewill ( преди 13 години )
Breakfast@Tiffany ( преди 13 години )
Хмм,ако трябва да сравним Кейт Мос и Мона Йохансон, то Мона ми харесва в пъти повече.
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар