IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Вселената си има нова Кралица на красотата

24 август 2010 09 14

Тя е от Мексико и се казва Химена Наварете

Поредната мис...Снимки: GettyImages/ Guliver

Поредната мис...Снимки: GettyImages/ Guliver

Конкурсите за красота винаги са събуждали у нас едно странно и трудно определимо чувство.

Нещо средно между недоумение, изумление и смущение - група девойки са се събрали на дадено място в дадено време, за да се разхождат по бански, след това по абсурдни вечерни тоалети и за да отговарят със заучени реплики на изключително тъпи въпроси.

За капак, има жури, което е събрано там, за да говори от името на "света", "държавата", "града".

Но още по-неразбираеми са критериите, на които трябва да отговаря една "Мис". (Тъй като, особено в България, красотата рядко е сред задължителните условия...а за ум дума да не става! Без да искаме да обидим някое конкретно лице.)

Има още нещо, което ни е трудно да проумеем -  фактът, че за много млади момичета целта на живота е именно да бъдат короновани и титулувани. За една година, защото на следващата друга подобна девойка ще си нахлузи короната.

И всичко заради едната лента с надпис "Мис...".

Добре поне, че има конкурси с участнички, които са лицеприятни и върху подиума изглеждат така, сякаш са си точно на мястото. Може би наистина има момичета, които са родени, за да бъдат кралици на красотата? (Усеща ли се иронията?)

Както и да е. Всички тези слова са породени от факта, че светът си има нова Мис. По-скоро Вселената. Още нещо, което не разбирам(е) - що за грандомания и егоцентризъм (по-скоро планетоцентризъм) е да кръстиш един конкурс "Мис Вселена" (Miss Universe Pageant) ?!

Но наистина - както и да е. Новата вселенска мис е от Мексико и се казва Химена Наварете, на 22.

Очаровала публиката и журито, освен с красота, и с любов към семейните ценности.

Запитана от един от членовете на журито за мнението й за безконтролното използване на интернет, тя отговорила, че глобалната мрежа е важна и неизменна част от всекидневието, но че родителите трябва да бъдат внимателни и да наблюдават децата си, както и да ги научат да зачитат семейните ценности. (No comment).

Наварете е модел от 15-годишна и е втората представителка на Мексико, която печели престижната титла. Първата е Лупита Джоунс - "Мис Вселена" за 1991 г.

Диамантената тиара бе връчена на Химена Наварете от миналогодишната победителка - Стефания Фернандес от Венецуела.

Първа и втора подгласничка на короната станаха съответно "Мис Ямайка" Йенди Филипс и "Мис Австралия" Джестина Кембъл.

Финалът на 59-ия годишен конкурс за красота "Мис Вселена" се състоя в един от най-бляскавите хотели в Лас Вегас. В надпреварата участваха 83 красавици с широки бели усмивки.   

Правата върху конкурса за красота са притежавание на милиардера Доналд Тръмп. Да - парите и красотата нямат нищо общо...

Конкурсът "Мис Вселена" започва като местно ревю на бански костюми в Лонг бийч, Калифорния. Сега той се организира по целия свят. Тази година шоуто беше излъчено в 190 държави.

В галерията горе може да хвърлите поглед върху част от миските. Разбира се, очаква ви и новата Мис Вселена. С нетърпение очакваме да видим как ще спаси света! Извинете, вселената.
 

КоментариКоментари

Liona ( преди 13 години )
Мис Норвегия прилича на Райна в лицето. А мис Ирландия ме плаши не със слабота, а с дебели крака. *** ме кефи! Името й също.
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
Valenc ( преди 13 години )
Британката и норвежката (черна?!? - ахахахаха) не бяха лоши... Но като цяло всичките са пълна скръб, начело с победителката с мръсното име ;)) Ако излезете по Витошка след 21:00 часа ще срещнете в рамките само на половин час поне 10 по-добри българки от новата Мис Вселена :)
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
Muhomorka ( преди 13 години )
От публикуваните снимки на претендентки определено тази най ми харесва. Най-силно впечатление ми направи МИс Ирландия, но с лошо. Слаботата и' ме плаши чак...
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
EK ( преди 13 години )
Първо хубавото-чаровна и естествена е.Изглежда добронамерена и мила.Лошото-няма врат,което вместо грация,я прави да прилича на джудже.Хареса ми,че момичетата са заложили на естественото.След фолкмаймунизацията приветствам всеки нерязан нос,ненадут бюст и естествено излъчване.
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
MissDeadly ( преди 13 години )
Според мен също е най-красива от тези в галерията :)) Да й е честито :D
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
ees ( преди 13 години )
Уникално красиво момиче!!!!Съгласна съм, че този конкурс винаги е на политическа основа, но на черното не може да се каже бяло - по мое мнение това е най-красивото момиче ( от снимките в галерията) и оправдано е първа. В България вече свикнахме да избират грозните жени, но в световен мащаб ... дори и да е "нагласена" е красива ... все пак това е конкурс за красота, а не състезание чие гадже е по-богато :-)))))
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
namonaraqnaq ( преди 13 години )
Разгледах ги всичките, мойта фаворитка е тази:http://cdn.missuniverse.com/media/photos/galleries/photo_cron_1_80_1_2010.jpg
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
nadia_bg ( преди 13 години )
hubavko e momi4eto,no nqma li nai-nakraq da izberat momi4e,koeto ne e ot latinska amerika?!razbiram,4e organizatorite na takuv tip konkursi sa izcqlo na politi4eska osnova,no vse pak ne moje samo tqh da izbirat....
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
namonaraqnaq ( преди 13 години )
А аз харесвам бедрата на Финландката.
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
dirty_vegas ( преди 13 години )
e,щом ти я Удобряваш, значи всичко е наред!
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар