IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Странното просто й отива. Ройшийн Мърфи

29 ноември 2010 14 03

Ройшийн: дива, самолюбива, уникално талантлива, различно стилна, красива, артистична...

Снимки: CB

Снимки: CB

Първата асоциация с Ройшийн Мърфи (Roisin Murphy) несъмнено е Moloko.

Сетим ли се за тях, автоматично в главите ни зазвучава Forever More, а след няколко секунди идва ред и на визуализацията: Ройшийн, широките панталони и черната свободна риза, "мъжките" обувки, движенията... И танцьорите, изскачащи един по един зад фигурата й.

Несъмнено тази "хореография" е една от най-уникалните, които някога сме виждали. "Хореография", защото всъщност такава липсва.

Първоначално тя бива заснета сама в тунела... танцуваща фрийстайл. След което танцьорите научават движенията и биват ''прибавени'' впоследствие.

Това е Ройшийн: дива, самолюбива, уникално талантлива, различно стилна, красива, артистична, с невероятни вокални способности и чувство за ритъм, неподлежащо на третиране.

Нищо чудно, че многократно е обявявана за ''модна икона''. Вероятно единствената неподправена такава на територията на Европа, поне за последните две десетилетия.

Всъщност ''модна икона'' е едно много хлъзгаво словосъчетание и тук бихме искали да поясним какво, според нас, превръща една известна личност в стилен модел за подражание.

На първо място, тази личност трябва да притежава собствен почерк, или поне усет за такъв, вместо изцяло да се оставя в ръцете на стилисти, дизайнери, гримьори и коафьори.

Собственият почерк е характерен единствено за хората с много силна харизма и открояващо се сценично поведение. Хора, от които буквално не можеш да ''отлепиш'' очи и на които просто не можеш да се наситиш.

Има една единствена дума, с която може да се дефинира сценичното присъствие на Ройшийн - феноменално. И тук не става въпрос само за мега странните и оригинални костюми, които сменя по няколко пъти на концерт.

Нито за изключителните й танцови способности.

Става въпрос за онова прекрасно усещане, с което може да те ''зарази'' само един истински неподправен талант.

"Модна икона" вероятно не е най-подходящото определение за Ройшийн. Просто защото такива артисти трудно се вписват в клишета. A на ирландката странното просто й отива.

Идеален пример: сингълът ''Overpowered'' от втория й самостоятелен албум, за чиято обложка облича няколко умопомрачителни тоалета на Gareth Pugh, Givenchy и Viktor & Rolf. В които изглежда... някак нормално, в свои води.

Какво повече да кажем... Вижте многобройните й лица и тоалети в галерията.

Oще иконични жени:

Мадона

Мерилин

Анджелина

Джия

Еди

 

КоментариКоментари

Baba Pena ( преди 13 години )
wildprincess ( преди 13 години )
dirty_vegas ( преди 13 години )
ама не е ли яко, че пишат за такива жени, а не за ония наште бози...:D
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
Baba Pena ( преди 13 години )
obi-wan kenobi ( преди 13 години )
dirty_vegas ( преди 13 години )