IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Няколко скандални факта за Коко Шанел

2 август 2011 09 28

Коко обичала наркотиците, жените и нацистите

Снимка: PerfectPeople

Снимка: PerfectPeople

Коко Шанел е ОГРОМНА жена. Който не е съгласен с това твърдение, по-добре да затвори този сайт.

Е, не че не зачитам правото на лично мнение, но просто няма как да не отчетеш приноса на някои определени личности към цялата световна история. Особено ако си жена. И особено, когато става въпрос за дамата, която поставя жените до хората. Най-после.

Казвам ви всичко това, във връзка с най-новата биографична книга за прочутата дизайнерка, наречена "Coco Chanel: An Intimate Life" (Коко Шанел: Личният живот - б.ред.), която трябва да се появи на книжния пазар в САЩ наесен и която е дело на известната биографичка Лиса Чани.

Kоко Шанел през 1937 г., снимка П. Хорст

Та, съответната книжка, хвърля доста нова светлина върху личния живот на Коко и разкрива някои доста интересни и пикантни подробности за нея.

Първо, оказва се (доколкото може да се вярва на написаното), че мадам Шанел е обичала да играе и на двата фрона, в сексуален контекст. Писателката смело разкрива нейната бисексуалност, която е била нещо, повече от скандално за времето си, независимо от бохемския дух на епохата и средите на Коко.

Второ, не съм сигурна каква точно сексуалност трябва да е имала французойката, но определено се е възбуждала от изкуството, защото се оказва още, че е имала любовна афера с един от най-великите гении, стане ли въпрос за изобразително такова (а и не само) - краля на сюрреализма Салвадор Дали. (Може би, чрез ласките на такава гранд дама, той се е опитвал да забрави тези на първата си голяма любов - писателя Лорка, но това са просто предположения).

Kоко Шанел през 1937 г., снимка П. Хорст

Това далеч не е всичко, според авторката на книгата, която дълго се ровила из разни стари швейцарски архиви, Коко Шанел е радвала с присъствието и тялото си още една важна персона - известния по онова време нацист и близък приближен на Хитлер Ханс Гюнтер фон Диклаг.

Според архивите, след края на Войната Коко забегнала в Швейцария за известен период от време, защото се страхувала да не я уличат като обществен враг и съратник на хитлеристите.

И не на последно място, Коко е обичала наркотиците. Не само ги е обичала, а те са станали начин на живот за нея. Вдъхновение? Извор на муза? Или просто каприз на една огромна личност.

Защото Коко Шанел е ОГРОМНА и скандалът й отива.

Автор - снимка

КоментариКоментари

elizabet200 ( преди 12 години )
PARITE KVO LI NE PRAVQT,SKANDALNA LICHNOST,NO KOKO SHANEL SI E KOKO SHANEL,N:1 E,INTERESNA,ZAVLADQVASHTA,MAGNETICHNA....
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар