IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Най-скъпоплатените топ модели в света

29 декември 2004 13 29

Най-скъпоплатените топ модели в света

Двете най-скъпо платени манекенки в света са бразилката Жизел Бюндхен и Мила Йовович според класацията на Форбс за 100-те най-богати хора в света.

24-годишната русокоса Жизел, която никак не прилича на типична бразилка работи за компаниии като Викториа Сикретс, Диор и Долче и Габана. Жизел, която е гадже Леонардо ди Каприо е спечелила за последната година сумата от 12,8 милиона долара.

Нейната PR-агениця обяви наскоро, че манекенката вече е влязла в историята чрез поредното издание на Книгата на рекордите на Гинес, където името й е записано именно заради рекордния годишен хонорар, който е получила.

Точно зад нея в класацията е Мила Йовович с 10,5 млн.долара за година. Най-много приходи тя е получила от участието си в реклами на козметичния гогант L’Oreal, за който работи от 1998 г. Йовович има и успешна кариера като актриса във филми като “Петият елемент” и “ Жана д’Арк”. Втората част на хорър трилъра “Заразно зло” стана истински касов разбивач тази година.

Възнаграждението на един топ модел може да достигне до 50 000 долара на ден- участия в ревюта, фото сесиите и участията в различни светски събирания.

Германката Хайди Клум е на трето място с годишен приход от 8 милиона долара. Тя участва в рекламни кампании на Katjes, Spar и Comma.

Американката Каролин Мърфи, новото лице на Estée Lauder , е на четвърто място с 5 милиона долара. През 1988 г. Мърфи беше избрана за модел на годината от зрителите на VH1 и е работила с Прада, Версаче, Гучи, Долче и Габана.

Между красавиците мултимилионерки е и чернокожата Тайра Бенкс/ 30/, която води телевизионното шоу “ Следващият супер-модел на Америка” и се опитва да превземе и музикалния пазар- очаква се неин диск да бъде пуснат скоро на пазара.

КоментариКоментари