IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Сексапил, пари и футбол

24 август 2005 14 13

Те са спортисти. Тренират ежедневно, във върхова спортна форма са и са световно известни. Клубовете им печелят титла след титла, всеки техен мач се гледа от стотици хиляди фенове... и фенки

Сексапил, пари и футбол

Те са спортисти. Тренират ежедневно, във върхова спортна форма са и са световно известни. Клубовете им печелят титла след титла, всеки техен мач се гледа от стотици хиляди фенове... и фенки.

От много време насам известните футболисти са много повече от спортисти. Те са истински звезди. Сключват рекламни договори за милиони долари, а плакатите им разтапят сърцата на не една и две тинейджърки.

Дейвид Бекъм например трудно намира свободно време за децата си, разкъсван от ангажиментите си с Реал Мадрид, рекламните кампании за гигантите Пепси, Адидас, Жилет и Водафон и хилядите фотосесии за най-известните списания в света. Освен всичко това, Бекъм написа и две книги, които се превърнаха в истински бестселъри. В най-новата реклама, в която участва, се чува и чаровният британски акцент на Дейвид, който обяснява на Дженифър Лопез за търпението и контакта.

Едва ли някой, още по-малко самият Бекъм, може да изчисли колко са годишните му доходи. Само от Пепси Дейвид получава по 5 милиона долара на година. Договорът му с Жилет е за 7 милиона, а козметичният гигант Л'Ореал е обещал на семейство Бекъм „милиони долари“ за участието им в рекламна кампания през есента.

Въпреки че от Водафон се готвят да прекратят рекламния му договор, от който прибира по 1.5 млн. евро годишно, Дейвид няма от какво да се притеснява. В момента звездата има приходи от 27 млн. евро годишно, като 20 млн. от тях идват от реклама.


КоментариКоментари