IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Транссексуалните модели завладяха и родните списания

19 януари 2012 09 38

Леа Т. е корицата на българския ELLE

Снимка: Elle

Снимка: Elle

Българският ELLЕ ще изненада читателите си с нестандартна корица. На нея е моделът от рекламната кампания на Givenchy Леа Т. Най-необичайното е, че „тя" е жена, родена в тялото на мъж. В света на модата, който постепенно въстава срещу еднаквостта, изборът на дизайнера на марката, Рикардо Тиши, е приет като новаторски и различен. Така малко преди да навърши 30 години, Леа Т. все още е ново лице сред моделите.

Без да има капка професионален опит пред камерите, тя става звездата в зимната кампания 2010 на Givenchy. Веднага след появата й в тази реклама Леа е ангажирана да се снима за Vogue Париж. Тя споделя колко несигурна е била и как се е чувствала ужасно до момента, когато е видяла снимките си. Леа се появява на корицата на английското списание Love, целувайки Кейт Мос, и се превръща в едно от момичетата на Blue Man в реклама на бикини.

Снимка: ELLE

Пред ELLE обаче топмоделът споделя откровено за предразсъдъците зад зашеметяващата и кариера. Тя разказва как е израснала отхвърлена от всички и наблюдавана с любопитство, което я отчуждава от хората и сега тя е много самотна. Разказва за своите пластични операции, как е коригирала бюста си два пъти, за да се чувства комфортно, както и колко й е трудно да избере лекар, който да направи метаморфозата пълна.

Това не е първият транссексуален модел, който набира слава през последните години. 20-годишният Андрей Пеич е с мъжко име, но женска визия. Той завладя модния свят и е превърна в любимец на дизайнерите.

Автор - снимка
Автор на статията:
Мария Господинова

КоментариКоментари