IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Най-старият модел в света събира сутиени за бедните

19 април 2012 12 49

Дафне Селф е със завиден стаж на модния подиум, но не е заплаха за колежките си

Снимка: сп.Summertime Magazine

Снимка: сп.Summertime Magazine

Много хора не успяват да доживеят 83-годишна възраст, какво остава да работят. Дафне Селф е нещо различно. Сивокосата бабка е най-старият модел в света и въпреки възрастта си продължава да бъде предпочитана от редица марки и дизайнери

Тя не прилича на Хайди Клум, Жизел Бюндхен или Адриана Лима, ала те биха ѝ завидели заради огромния стаж на модния подиум, който възлиза на 60 години. И най-интересното е, че дамата не се е изкушила да прибегне до скалпела през всичкото това време. „Никога не съм правила нищо на лицето си. Нито ботокс, нито фейслифтинг, не инвестирам дори в скъпи кремове. Смятам, че това е пилеене на пари. Както и да е и без това не мога да си го позволя”, споделя Дафне пред „Daily Mail”.

Едва ли това е истинската причина, защото Селф дълго време е получавала хонорари, започващи от хиляда паунда на ден. Тя е работила с марки от класата на Dolce& Gabbana и се е снимала за иконични списания като Vogue. 

Наскоро Дафне се съгласи да участва в благотворителна кампания, снимайки се с така известния конусовиден сутиен, с който Мадона печели страхотна популярност през 1990г. Бельото е дело на Жан Пол Готие. Снимката е за кампанията Oxfam's Big Bra Hunt", която цели да осигури сутиени за жените от третия свят, които не могат да си позволят такива. Първата пратка от тях ще бъде доставена в Сенегал (Южна Африка) и всички се надяват бройката от бельото да достигне 1 милион.

Модната кариера на Селф започва в далечната 1950 г. „Започнах да рекламирам кожа. Беше доста провокативно тогава. Направих няколко реклами. Често ме снимаха с цигара, а дори не пушех”, разказва ветеранката на модния подиум.

За разлика от повечето модели тя никога не се е притеснявала от остаряването си. Дължи визията си на „добри гени”. „Така или иначе ще се случи един ден, защо да се тревожа? Моето поколение стига дотук. В днешно време много се оплакват от възрастта си”, допълва Дафне.

Селф е от жените, които се радват на живота и не драматизират за отиващата си младост и красота. Тя е горда баба на четири внуци и не смята да се конкурира с никого. „По-младите модели ми се възхищават, но не ми завиждат, защото не съм заплаха за тях. Имам си собствена ниша. Чувствам се на 60. Страхотно е. Ще продължавам да бъда модел, докато не спрат да ме викат. Забавно е и ме поддържа млада. Никога не съм била сред фенките на лудите партита  не съм имала нужда да се напивам”, добавя с усмивка 83-годишният модел.

Вижте някои от последните ѝ снимки за модни марки в галерията ни. 

Автор - снимка
Автор на статията:
Мария Господинова

КоментариКоментари