Жени Калканджиева отправи поредния си откос срещу налаганата силиконова визия в модните среди и призова да се намери мярката.

„Никога не съм била противник на пластичните операции. В крайна сметка, ако не се харесваш както природата те е създала – отиваш и се коригираш. Но в последно време нещата излязоха от контрол, загуби се мярката. Никаква естетика, никакво въображение. Отправям съвет и към пластичните хирурзи. Моля ви, бъдете художници. Не правете девойките за посмешище“, каза Калканджиева пред „България днес“.

Тя заяви, че е отегчена от силикон, изкуствени коси, тежък грим и дузина пластични операции при лицата в модните среди.

„Време е да се завърнем към натуралната женска хубост. Имам мисия да докажа, че естествената красота може отново да бъде актуална“, допълни модната шефка.

Нейната агенция „Визаж“ представи в края на миналата седмица своя годишен календар, направен умишлено със снимки от аналогов фотоапарат. Кадрите са черно-бели, лишени от обработка с Фотошоп, без тежък грим върху лицата на моделите. Автор на фотосите е Костадин Кръстев-Коко, а пред него позират утвърдени имена като Ирена Милянкова, Мария Митева, Куини Алис Николова, Анастасия Димитрова, Елисавета Стоянова, Соня Гиса.

Тя е категорична, че във „Визаж“ акцентират върху образованието, добрите маниери и обноски в обществото, здравословния начин на живот.

„Не обичам да виждам модели, които пият или пушат. Освен това много държа моите лица да учат, да имат умно отношение към събитията, да притежават класно поведение. Вътрешната красота и интелектът са не по-малко секси от опаковката. Когато имат лекции и изпити, никога не ги ангажирам с работа“, подчертава още Калканджиева.