IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Домашни лекове, които наистина работят

30 април 2012 12 04

Лесни и евтини решения на различни здравни проблеми

Снимка: Dreamstime

Снимка: Dreamstime

Никой не отрича постиженията на съвременната медицина, но както се оказва и някои неща, които имаме под ръка вкъщи, имат тайни лечебни свойства. Ето кои са те:

Тиксо за премахване на брадавици

През 2002 група лекари сравнили ефективността на течен азот с тази на тиксото за премахване на брадавици. След два месеца носене на тиксо ежедневно и използването на пемза за около седмица за ексфолиране на мъртвата кожа, 85% от хората докладвали, че брадавиците са изчезнали, докато с течния азот ефективността била 60%.

Овесена каша за успокояване на екзема

Д-р Блъм, дерматолог от Ню Йорк, казва, че това наистина действа, защото овесът има противовъзпалителни свойства. По-добре е да се използва фино смления овес като в получената каша се натопява засегнатото място за около 15 минути.

Кисело мляко за лош дъх

Лошият дъх може да идва или от устната кухина или от стомаха. Неутрализиращите свойства на киселото мляко и другите пробиотици третират втората причина. То не е ефективно за неутрализиране на бактериите в устата, защото не остава достатъчно дълго там.

Една лъжица захар за лечение на хълцане

През 1971 г. д-р Едгар Енгелман направил изследване да провери дали това действа. Събрал 20 човека, които хълцали от повече от 6 часа. На всеки от тях била дадена лъжица захар да я преглътнат на сухо и за 19 от тях ефектът настъпил мигновено.

Дъвчете молив, за да излекувате главоболие

Стискането на зъби е страничен ефект на стреса при някои хора. Според д-р Фред Шефтел, директор на Центъра по главоболие в Ню Ингланд в Стамфорд, Кънектикът, когато човек стиска зъби, той напряга мускулите, които причиняват главоболие от напрежение. Като се постави молив между зъбите, но без да се стиска силно, това релаксира мускулите на челюстта и предотвратява появата на този вид главоболие.

Маслини при морска болест

Те съдържат танини, които, когато попаднат в устата, имат изсушаващо слюнката действие, което пък облекчава симптомите на гадене. Но този ефект се появява, само ако маслините се вземат още при първите симптоми на морска болест.

Автор на статията:
Мария Димитрова

КоментариКоментари

cvetanko ( преди 11 години )
Бабешките рецепти са най-добрите.
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар