IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Гъбички по ноктите – козметичен проблем или не?

2 юни 2014 07 30

Този проблем може да бъде разрешен с нов лечебен лак

Гъбички по ноктите – козметичен проблем или не?

Онихомикозата е гъбична инфекция на ноктите на ръцете или краката, която може да предизвика болка, дискомфорт и влошаване на вида на ноктите. Често пренебрегвана и считана за козметичен проблем, а всъщност сериозно заболяване, което в някои случаи значително може да ограничи професионалните дейности и да влоши качеството на живот.

Повечето епидемиологични проучвания в Европа и Северна Америка показват, че то засяга 3-13 % от населението.

Лекарствата, които обичайно се използват за локално лечение на онихомикозите съдържат циклопирокс или аморолфин. Тези молекули притежават почти еднаква противогъбична активност, но включени в локалните форми за лечение на онихомикози имат един и същи проблем: ниска пенетрация през ноктите.

Този проблем е разрешен с Polinail лечебен лак, който съдържа циклопирокс и патентована ONY-TEC технология на базата на екстракт от черупки на ракообразни, която осигурява проникване на лекарството в ноктите. Освен това допълнително стимулира растежа на ноктите и заздравява структурата им.

Автор - снимка
Автор на статията:
Teodora Dragoeva

КоментариКоментари

Анонимен ( преди 9 години )
има си препарати за тази работа
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
antoniq93bg ( преди 9 години )
А има ли значение каква да е пилата?
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
niki ( преди 9 години )
С пилене през ден на ноките(може и всеки ден ако не ви мързи) и слагане на йод върху гъбичката - ефекта е страхотен. Но трябва постоянство поне два три месеца.
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар