IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Защо не трябва да правите секс в гореща вана

31 януари 2017 14 00

4 основателни причини

Снимка: pinterest.com

Снимка: pinterest.com

Сексът в гореща вана или джакузи изглежда много примамлив, но може да ви изложи на доста рискове от гъбична инфекция, до забременяване.

Калифорнийският гинеколог д-р Диана Хопе казва пред вестник Daily Mail, че жените трябва да избягват ваната като място за сексуални забавления, не само защото топлата вода е благодатна почва за развитие на бактериални инфекции, но и защото в нея мъжът не може да използва презерватив.

Ето и четири причини защо да избягвате еротичните сесии в гореща вана:

1. Развитие на гъбична инфекция

Горещата вода и химикалите, които се използват, за да пречистват водата в джакузитата могат да доведат до промяна в PH баланса на влагалището на жената. Това пък, от своя страна, може да насърчи развитието на редица бактериални инфекции във вътрешността на вагината, специално на гъбичките Candida, които водят до болезнена инфекция и неприятни сърбежи.

2. Презервативите стават безполезни

Кондомите предотвратяват нежелана бременност и са бариера за болести, предавани по полов път. Но в бълбукащата гореща вода, особено тази с хлор, дори мъжът да сложи презерватив, шансът той да е ефективен е минимален. Причината е хлорът. Би било разумно да помислите за друга форма на контрацепция.

3. Сексът в гореща вана може да доведе до обрив

Комбинацията от бактерии във водата може да доведе до зачервявания по кожата, което да предизвика сърбежи, а те да не преминат в продължение на няколко дни.

4. Сексът в джакузи е надценяван

Истината е, че сексът в гореща вана не е чак толкова удобен и вълнуващ, колкото изглежда на пръв поглед. Изобилието на вода всъщност прави секса по-болезнен, тъй като намалява естествената влажност на влагалището.

Автор - снимка
Автор на статията:
Teodora Dragoeva

КоментариКоментари