IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Как да имаме здрави зъби: Модерно и красиво решение

6 ноември 2017 07 40

Какво се случи след едно посещение при зъболекар?

Снимка: Tialoto.bg

Снимка: Tialoto.bg

Преди една седмица реших да отида на профилактичен преглед при зъболекар, защото, признавам си, мина малко повече време от нужното.

Всичко беше супер, докато не си отворих устата и не чух тежки думи за моите зъби: „Правиш шиечен кариес“.

Засегната от тежката обида преглътнах его и попитах какво точно представлява шиечен кариес и с какво съдбата ме наказва да го имам.

След първия удар понесох още един – „Не миеш правилно зъбите си, една от причините за шиечен кариес е невъзможността на четката за зъби да достигне до основата и вътрешните части на зъба“.

Тук вече се ядосах. Аз, която от малка засичам 3 минути страстно търкане и обгрижване на всеки един мой зъб, видиш ли, не съм си миела правилно зъбите. Вече готова за саморазправа, демонстрирах своята обида.

Зъболекарката видя, че явно нещо се загубихме по редовете и реши да ми разясни, че проблемът не е в моя телевизор, а в четката, която използвам.

От старата ми четка единственото останало адекватно било „стара“.

Даде ми съвет да се погрижа за себе си, да вляза и аз, аджеба, в 21 век и да се сдобия с нормална електрическа четка, с която съм щяла не само да имам здрави венци и зъби, ами и по-бяла усмивка.

Веднага отидох и инвестирах в усмивката си с един от най-препоръчваните модели – Philips Sonicare Diamod Clean.

Прибрах се скорострелно, за да разопаковам новата си придобивка.

Още с отварянето се почувствах особено поласкана – четката ми изглежда добре и е елегантна... коя жена не иска четката ѝ да изглежда добре?

Любопитството ми веднага включи четката след отваряне на кутията, защото исках да разуча каква магия ще направи, за да избели зъбите ми и да ме спаси от прокобата, наречена „шиечен кариес“.

Разгледах режимите на работа, които се оказаха не един, не два, а цели пет. Практичното за хора като мен, които често забравят, е че батерията има 3 седмици живот, което значи, че три седмици мога да я използвам спокойно, без да се чудя дали трябваше сега да я заредя преди ползване.

 

<p align="center"><iframe src="https://giphy.com/embed/xUNd9O6mX3vHSpbNPG" class="giphy-embed" allowfullscreen="" width="480" height="270" frameborder="0"></iframe></p>

Практичният комплект съдържаше специална чаша, брандирана, за да се знае, допълнителна глава и защитна кутия, която е USB, пригодена за пътуване и която изглежда по-добре от вече „нещото“, в което държа козметиката си (а тя е със свещен статус в дома ми).

Използвах я веднага, защото ми се наложи пътуване малко след като взех четката и респективно, поставих елегантната кутия в чантата си.

По този начин преди важна среща, имах възможността да почистя и освежа зъбите си, което признавам – винаги е от полза.

Зарядното е другата практична част. В действителност красивата чаша се оказа зарядно устройство, което ми позволява да не си създавам още една грижа, а просто да я сложа както съм си свикнала – в чашата. Останалото свърши сама.

Скритият светещ дисплей е много голямо удобство, защото ми показа какви режими мога да избера и, разбира се, на кой режим съм в момента.

Тънкият и ергономичен дизайн е с удобен захват и честно казано се спасих от един голям проблем, който съм имала цял живот – стичането на паста за зъби по китките по време на миене.

Единственият проблем? След като я донесох вкъщи не остана незабелязана и приятелят ми реши, че е чудесно начало и за него. Сега сменяме главите DiamondClean и я използваме и двамата.

За резултатите? Ще споделя скоро, след като имам време да я пробвам продължителен период и да бъда сигурна какво ще постигна.

<p align="center"><iframe src="https://giphy.com/embed/l4EpgGTumd6DdNNEA" class="giphy-embed" allowfullscreen="" width="480" height="270" frameborder="0"></iframe></p>

 

Автор - снимка
Автор на статията:
Криси Табачка

КоментариКоментари