IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

5 билки и добавки за по-добър секс

21 септември 2019 18 00

Редица фактори влияят негативно на интимния живот

Pixabay

Стрес, напрежение, нездравословно хранене, тютюнопушене, употреба на алкохол, затлъстяване. Това са основните причини, които намаляват желанието за секс и пречат на интимния живот на много мъже и жени. Пониженото либидо може да се превърне в сериозен проблем и да стане причина за край на връзката, ако не се вземат адекватни мерки навреме.

Освен консултацията със специалист, онова, което може да направите, е да се обърнете към полезните свойства на натурални средства от природата, които могат да засилят желанието ви за интимни ласки.

Ето 5 билки и добавки, които може да ползвате:

Златен корен

Растението подобрява паметта и концентрацията, помага при депресия и е полезно при силна умора. Има способността да повиши тонуса на тялото по време на стрес и напрежение.

Учени от Колумбийския университет (САЩ) доказват, че билката подобрява сексуалното желание. Тя може да се ползва както от мъже, така и от жени. При представителите на силния пол тя действа като натурална виагра и удължава ерекцията, докато при дамите намалява дискомфорта при менопауза, който нарушава сексуалната функция.

Женшен

Растението увеличава сексуалното желание и е по-полезно за жените. То насърчава производството на допамин (хормона на удоволствието), което е предпоставка за изпитването на оргазъм и по-голямо удоволствие от секса. Попадайки в тялото, женшенът подобрява притока на кръв към половите органи и долните крайници.

Мака

Наричат я перуански женшен и инките са я използвали за повишаване на либидото. Може да се използва както от жените, така и от мъжете.

Изследвания върху хора и животни показват, че прахът от мака активира сексуалната функция след по-дългосрочна употреба, натрупвайки се в организма. Тя увеличава еректилната способност при мъжете и не предизвиква хормонален дисбаланс.

Гинко билоба

Билката често бива рекламирана като средство за по-силна памет и концентрация, но тя е изключително полезна и за хора, които имат проблеми в секса.

Растението е полезно при еректилна дисфункция, стимулирайки притока на кръв към половите органи. Това води до повишена възбуда.

Пасифлора

Чаят от растението намалява стреса и напрежението, които са една от водещите причини за понижено либидо. Пасифлората увеличава количеството на гама-аминомаслена киселина в мозъка. Това активира мозъчните клетки и води до успокоение и по-приятни емоции в леглото.

Автор - снимка
Автор на статията:
Ваня Гъркова

КоментариКоментари