IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Прическа „помпадур“ - идеална за лято 2010

29 юни 2010 07 19

Прикрепената на тила коса си има име - "помпадур" и това е най-популярната прическа за лято 2010

Сара Джесика Паркър обожава тази прическа. Снимка: Gettyimages/Guliver

Сара Джесика Паркър обожава тази прическа. Снимка: Gettyimages/Guliver

Когато навън е горещо, най-лесният начин е да вържете косата на опашка или да я сплетете на плитка, като я захванете с първия ластик, който ви попадне под ръка.

Откритото лице позволява да изпъкне грима, новите слънчеви очила или дългите обеци, които са перфектното допълнение към лятната рокля.

Оценяваме практичността на конската опашка, вързана встрани, защото е и абсолютен хит, но за разнообразие ви предлагаме нещо също толкова лесно за всеки ден – т.нар. прическа „помпадур“!

Всъщност най-много ни харесва ни, как изглежда Бионсе с нея, както и Гуен Стефани – романтично, с лек полъх на рокерски шик и естествено много женственост. Сара Джесика Паркър също често носи косата си така. 

Измийте косата и нанесете мус за обем в корените,след това я изсушете с кръгла четка, за да я изправите, но все пак да запазите обема в горната част.

Вземете широк кичур в горната част на главата и го закрепете с шнола, така че да не ви пречи. Хванете кичур коса точно над ухото, срешете го добре с гребен и го закрепете отзад с обикновени фиби.

Направете същото и от другата старана, а ако искате сложете и малко вакса за мокър ефект и за фиксиране на стърчащите косъмчета.

Ред е на големия кичур коса, който да топирате в корените от вътрешната част с широка кръгла четка или малък, ситен гребен. Ако имате по-тънка коса, може да пръснете допълнително лак за коса и да топирате след това.

Загладете косата от горната страна с четката и спуснете назад, като отново фиксирате с лак или с фиби. Повдигнете леко косата отдолу, за да придадете повече обем.

Ако искате да разнообразите още повече тази прическа, може да сплетете по една или повече малки плитки от двете страни на главата, там където страничните кичури са пригладени плътно към косата.

КоментариКоментари