IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Маска за лице с дюля

30 юни 2010 08 20

Плодът се оказа страхотен за кожата

Снимка: Dreamstime

Снимка: Dreamstime

Колкото по-нестандартна е една маска за лице, толкова по-голямо е любопитството да се изпробва нещо ново.

Разбира се, винаги е по-лесно да се забърка нещо далеч по-познато като мед и банани, но пък за разнообразие ви предлагаме маска с дюля.

Досега не се бяхме сещали за дюлята, освен под формата на сладко върху топли палачинки, но се оказва, че тръпчивият плод съдържа големи количества витамин С и много други витамини.

Това е достатъчен факт, за да си приготвим тутакси купичка и нещо за разбъркване, но преди това прилежно четем, че дюлята е богата още на дъбилни вещества, калий, калций, желязо, пектин.

И за да не звучи всичко като ужасно скучен урок по химия, на нас ни трябва да знаем само, че всички тези вещества помагат за поддържане доброто състояние на кожата, особено чувствителната и особено при нежелани раздразнения.

И така, настържете на ситно ренде една малка дюля в подходящ дълбок съд.

Сварете половин 1 ч.ч.вода, а към настърганата смес добавете 2 с.л.от нея, както и 1 ч.л. овесено брашно. Бъркайте енергично до получаването на хомогенна каша.

Когато сте готови, изчакайте няколко минути, така че маската да се охлади добре.

В това време си направете кафе, горещ шоколад или капучино с останалата гореща вода, настанете се удобно на дивана с еди куп списания и чак след това нанесете маската върху лицето, без зоната около очите.

Изплакнете след около 15 минути и нанесете крем с овлажняващо действие.

Гърците са наричали дюлята „ябълката на плодородието“ и „плод на любовта“, а ние си я записваме под кодовото название – маска за чувствителна и раздразнена кожа на лицето с максимално време на приготвяне и действие общо 20 минути.
 

КоментариКоментари

aleksandra ( преди 12 години )