IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Билки за красиво деколте

5 юли 2010 11 45

Няколко рецепти за страхотна и красива кожа

Снимка: Fashion

Снимка: Fashion

Новите рокли, купени в очакване на по-топли дни и хубаво, слънчево време вече са на „предни позиции“ в гардероба, първо защото са супер удобни, създават чувство за прохлада и лекота.

И понеже няма как малко или много деколтето да не бъде на показ, ние знаем, колко е важно да се чувстваме добре, а това означава да се погрижим за кожата си.

За чувствителна кожа

При по-чувствителна и раздразнена кожа в областта на деколтето ви препоръчваме една от най-полезните билки, а именно невен, който много често се използва в козметиката и може да се намери в повечето аптеки, които предлагат билки.

Кипнете 2 ч.ч.вода на котлона, към тях добавете 1 с.л.сух невен и оставете да престои така около един час. Когато течността поизстине, вземете памучен тампон, сложете малко от билковата отвара и обтривайте кожата от горната част на раменете към деколтето.

Подмладяващ ритуал

За да изглежда кожата много по-млада и здрава опитайте друга домашна рецепта, този път с мента. Сварете 2 ч.л.суха мента в ½ литър вода за не повече от 2 минути. След това добавете няколко капки ябълков оцет и оставете да се охлади напълно.

Накрая сложете още около 2 ч.л.розова вода към течността и мажете кожата около областта на деколтето, както и врата. Билковата отвара може да съхранявате в бутилка от тъмно стъкло.

Класическа маска

Става въпрос за кисело мляко, което може да прецедите с помощта на марля, за да използвате възможно най-гъстата смес. Нанесете я върху раменете и деколтето и след 15 минути изплакнете с хладка вода.

Тази съвсем лесна за изпълнение процедура хидратира кожата в дълбочина и я прави много по-еластична, гладка и нежна на допир.

Малко по-специална маска

Смесете 1 с.л.извара с 1 ч.л.от хидратиращия крем, който използвате обикновено, а получената маска нанесете върху кожата за около 20 минути.

След това измийте обилно с топла вода и за повече свежест изплакнете допълнително със студена, за да подсилите ефекта на маската.
 

КоментариКоментари