IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Проблемът със стриите и едно възможно решение – масажът

7 юли 2010 12 27

Няколко рецепти за домашни масла против стрии

Втриване на масажни кремове е един от вариантите против стрии. Снимка: Dreamstime

Втриване на масажни кремове е един от вариантите против стрии. Снимка: Dreamstime

За стриите е изписано толкова много. Има безброй много рецепти, продукти, спа процедури и какво ли още не.

Най-ефективното средство срещу досадните ивици очевидно е различно при всеки човек и много зависи от причините за тяхното появяване.

Резултатите от внезапното напълняване и отслабване при диети и бременност са сред най-мощните провокатори за появата на стриите. Ние пък упорито продължаваме да се интересуваме, как можем да ги заличим веднъж завинаги от кожата си.

И така стигнахме до заключението, че един от най-добрите методи с наистина видим ефект е масажът!

Освен това вече много добре знаем, какво да правим, за да предотвратим появата на нови стрии: редовно масажиране, ексфолиране на кожата, минимум 1 литър вода на ден, минимум стрес и повече движение.

Но да се върнем към масажа, за да споделим с вас някои рецепти, на които попаднахме съвсем скоро. И за да сме напълно честни - за реални резултати се изисква много време, търпение и най-вече постоянство.

Важно е да знаете, че е много по-лесно да предотвратите появата на стрии, отколкото да изчезнат вече съществуващи. Второто впрочем е почти невъзможно. 

Един от познатите начини за масажиране е с какаово, бадемово, маслиново масло или гел от алое вера. Нужно е редовно прилагане върху кожата чрез нежно масажиране в продължение на поне половин час.

Друг изпитан метод е смесването на масло от лавандула и лайка със сладко бадемово масло. Рецептата е следната: 7 капки лавандулово масло, 5 капки масло от лайка и 100 мл от бадемовото масло. Масажирайте всеки ден!

Има още едно масло, богато на антиоксиданти и витамин Е и това е маслото е пшеничен зародиш. Отново се препоръчва масажиране всеки ден!

Разбира се всички подобни масажи се предлагат в различни спа центрове и козметични салони, но ако имате воля и можете да отделите достатъчно време за масаж всеки ден у дома.

И не си позволявайе никакви резки промени на теглото, освен ако не са свързани с появата на нов живот, разбира се.

КоментариКоментари

suckerka ( преди 13 години )
Ако говорим за бременност по принцип мазането с каквито и да е овлажняващи продукти трябва да е преди самото появяване на стриите. Целта е да се избегнат, а не да изчезнат, защото това всъщност е невъзможно.
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
nefertiti88 ( преди 13 години )
бременна съм и се мазах с този продукт,но резултат няма-гъдите ми се нацепиха със стрии,сега се мажа с масло на икаров против стрии и е по добре..При мен има по добър ефект и лосиона на AVON ТЕРАПИЯ ПРОТИВ СТРИИ отколкото този продукт..Мазане,масаж и много вода и движение не помагат-при бременните проблема е и хормонален.
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
Sunnny ( преди 13 години )
Моя приятелка роди наскоро и през цялата бременност се мажеше с домашно приготвен крем от етерични масла, мисля че беше това с лавандуловото масло. Кожата й е чудесна в момента.
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар