IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Студена маска за лице с диня

15 юли 2010 07 25

Mаска с диня, банан и кисело мляко за свежа и сияйна кожа

Диня. Лято. Снимка: Dreamstime

Диня. Лято. Снимка: Dreamstime

Явно динята ще се превърне в наш фаворит в приготвянето на домашни маски за разкрасяване, защото да си признаем малко трудно се навиваме да се мажем с тежки маски точно в най-големите горещини.

Дълго търсихме най-подходящата освежаваща, лесна и много бърза за изпълнение рецепта, а ето и резултатът – маска с диня, банан и кисело мляко, все неща, които няма как да липсват в хладилника през лятото.

И така, нарежете няколко малки парченца диня, отстранете семките и ги сложете в голяма купа. Точното количество трябва да е колкото 1 ч.ч. Към тях добавете половин банан и половин ч.ч.кисело мляко.

Пасирайте добре, така че накрая да се получи гъста смес, подобна на паста. А ако ви се стори прекалено гъста, може да добавите съвсем малко вода.

Преди да използвате маската, първо трябва да я оставите да престои поне един час на студено в хладилника. Целта е да стане още по-освежаваща и ефективна.

Накрая нанесете тънък слой върху кожата на лицето и след около 15 минути и изплакнете със студена вода.

Гарантираме ви, че след това кожата наистина сияе, а усещането е за чистота и свежест, които много рядко може да почувствате така осезаемо след използване на обикновен крем!

За най-нетърпеливите, които не могат да чакат цял час, за да използват маската, препоръчваме следното мързеливо решение – нарежете тънък резен студена диня и обтривайте кожата на лицето с него.

След това оставете сока да попие добре в кожата и след около 10 минути отмийте с хладка вода. По този начин много бързо ще освежите и тонизрате кожата си.

За стриктните, търпеливи почитателки на домашната козметика, издаваме друга малка хитрост, която смятаме да изпробваме още тази вечер.

Изцедете сок от няколко по-големи парчета диня и го замразете в обикновени формички за лед.

Така по всяко време ще имате кубчета лед от диня за кожата, а защо не и за плодови коктейли с приятелки!

КоментариКоментари