IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Домашен крем за лице с лимон

5 октомври 2010 06 59

Освежаващ, подхранващ крем за лице с лимон и кисело мляко

Свежест за лице. Снимка: SXC

Свежест за лице. Снимка: SXC

Витамин С е една от основните съставки, която е желателно да присъства в менюто за идващите по-студени месеци, затова не забравяйте да похапвате в сурово състояние повече плодове и зеленчуци.

И понеже сме на вълна здравословно хранене, горният принцип важи и за продуктите, които използваме в домашната козметика за новия сезон – грозде, лимони, портокали и банани.

Ето един супер свеж, полезен и 100 % природен начин за почистване и тонизиране на кожата на лицето - просто смесете 1 ч.ч.кисело мляко с една ч.л.слънчогледово олио и сока на половин прясно изцеден лимон без семките.

С получената каша обтривайте добре с масажни движения кожата на лицето и шията. За по-лесно нанасяне използвайте памучен тампон, напоен с домашния крем.

Най-добре е да правите тази процедура в банята преди да си вземете душ, тъй като самият крем може да стане малко по-течен.

Имайте едно на ум, че лимоновият сок има лек изсветляващ ефект върху тена на кожата, а при редовна употреба помага и за заличаването на луничките и малките тъмни петънца, които през лятото се появяват при по-често излагане на слънце.

Освен това лимонът почиства мъртвите клетки от повърхността на кожата, стяга порите и ги прави по-малко видими, кожата е хидратирана и видимо по-мека и нежна.

Няма нужда да ви напомняме, че лимоните имат високо съдържание на витамин С, който поддържа еластичността на кожата и стимулира кръвообращението.

И не се притеснявайте ако имате по-чувствителна кожа - със сигурност няма да получите зачервявания на кожата, тъй като евентуалният „дразнещ“ ефект на лимона се неутрализира доста добре от добавеното в крема кисело мляко.

КоментариКоментари

silvyM ( преди 13 години )
Не знам за останалите, но лично аз смятам , че е много по добре да се доверявааме на старите домашни рецепти отколкото на супер скъпите нови козметики.
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар