IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Защитете кожата си през зимата

29 декември 2010 08 42

Крем, крем и пак крем. И много вода – това е тайната на здрава кожа през зимата

Красиви и в студа. Снимка: Dreamstime

Красиви и в студа. Снимка: Dreamstime

"Галено щипе бузките пак" е сладък рефрен от детска песничка, но всъщност доста коварно действие за кожата.

Ниските температури, вятърът и кацащите по бузите снежинки изсушават кожата, напукват я и я превръщат чисто и просто в ситна шкурка.

Разбира се, това се случва, ако не се положите грам грижа за лицето с преди излизане и го оставите да се оправя само в студовете.

Тъй като никой от нас не желае да си причинява такова нещо, ето няколко съвета за хубава кожа през зимата.

Не прекалявайте с горещата вода

Не, няма да ви караме да се къпете с хладка вода, защото е нечовешко. Просто не стойте по половин час под горещата струя, защото топлото разширява порите, отпуска кожата и отмива защитния мазен слой.

Ако сте се намръзнали, по-добре си направете само топла баня на краката с вода, в която сте сложили малко камфор или друго загряващо масло.

Не забравяйте крема

Не само не забравяйте да се намажете сутринта, но не забравяйте и да го носите в себе си. Кожата има нужда от много хидратация през деня, така че спокойно можете да се намажете и на обяд.

Вече има кремове, специално предназначени за екстремни условия, които се ползват от скиори и алпинисти. Разпитайте за тях в аптеката, те имат страхотни овлажняващи и защитни свойства.

Не забравяйте водата

Условието за два литра вода на ден си стои и през зимата. Редувайте чай и вода и така неусетно ще стигнете до желаното количество.

Водата е необходима на клетките, за да функционират правилно, но това всички го знаем повече от чудесно.

Проветрявайте

Топлия и сух въздух в стаите се отразява пагубно на лицето. Вреди и на настроението, особено в офиса, защото унася, кислородът се изчерпва бързо и всички започват да се прозяват някъде към 2 следобед.

За това е хубаво поне два пъти на ден да се отваря широко за няколко минути, колкото да се обърне въздуха.

Ще се почувствате освежени.

Още по темата

Бъдете красиви и през зимата

Още съвети за красота през зимата

Раз-два и красиви ръце през зимата

КоментариКоментари