IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Маска против акне с канела и индийско орехче

14 януари 2011 08 35

Индийското орехче притежава противовъзпалителни свойства и успокоява раздразнената кожа

Ароматни разкрасителни процедури. Снимка: Dreamstime

Ароматни разкрасителни процедури. Снимка: Dreamstime

Преди да се намръщите на комбинацията от индийско орехче и канела, които на пръв поглед изглеждат напълно несъвместими като вкусове, искаме да ви уверим, че маската против акне е една от най-популярните в домашната козметика.

Защо?

Индийското орехче притежава противовъзпалителни свойства и успокоява раздразнената кожа и при редовно използване намалява зачервяванията и тушира фините белези от акне.

Канелата също е антисептично средство и естествен ексфолиант, който почиства кожата и премахва мъртвите клетки от повърхността и свива порите.

Така тенът видимо се избистря, а зачервените петънца бавно, но постепенно изсветляват.

Тези две подправки от кухнята, заедно със съвсем малко количество мед са една от най-екзотичните и ефективни маски против акне, на които сме попадали напоследък.

Ето, какво ви е нужно: 1 ч.л.канела на прах, 1 ч.л.индийско орехче също на прах и 1 ч.л.пчелен мед.

Разбъркайте добре всички съставки в малка, дълбока купичка, така че да се получи много гъста смес. Нанесете върху кожата на лицето и изчакайте половин час. След това изплакнете добре с топла вода.

За ще по-ефективно действие е добре веднага след прилагането на маската да хидратирате кожата с подходящ крем.

Ако решите да дадете шанс на маската, ще видите първите резултати още след два, три дни, но трябва ада бъдете последователни и търпеливи, тъй като раздразнената кожа се третира много по-бавно и трудно.

КоментариКоментари

tania09 ( преди 13 години )
rocksteady ( преди 13 години )
През колко време се прави маската?
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар