IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Актуална тенденция: синьо на очите, фуксия на устните

23 април 2011 06 00

Гримът може да бъде много смел, пастелен и стилен, с ярко червило и матови сенки или очна линия в морско синьо

Снимка: Dreamstime

Снимка: Dreamstime

Автор: Деница Христова

Приветстваме силното присъствие на ярки цветове в модата, нали все пак пролетта е точно за това - да забравим за сивите и черни дрехи, но въпреки всичко много бихме желали да виждаме и повече въображение при прилагането на новите тенденции.

Накратко казано – там, където не очакваме да ги видим – върху лицето. Едно е да имаш нова рокля в ярък коралов цвят, друго да сложиш същия този цвят върху устните.

Гримът може да бъде много смел, пастелен и стилен, с ярко червило и матови сенки или очна линия в морско синьо.

Когато акцентирате върху очите и устните е добре да запазите кожата матова, а веждите колкото се може по-естествени – без прекалено много да ги очертавате и запълвате.

Скулите също трябва да бъдат подчертани, но едва доловимо, с лек бронзов оттенък.

След това идва забавната част с „оцветяването" на очите и устните. Нанесете бронзови сенки върху подвижната част на клепача и изтеглете цвета настрани и нагоре към края на веждите.

С тъмно кафяво очертайте съвсем леко свивката, за да придадете дълбочина на погледа. Нанесете очна линия в синьо по линията на долните мигли, възможно най-близо до тях и между тях.

След това минете с много тънка четка върху същата тази линия, този път с прахообразни сенки, за да фиксирате цвета. Накрая сложете пласт черна спирала на горните и долните мигли.

За устните изберете цвят, който да подхожда на нюанса на синята очна линия – може да е молив в комбинация с по-светло розово червило или ярко розово червило с малко гланц отгоре.

Като начало очертайте съвсем леко контура на устните с молив, така че много по-лесно и прецизно да ги „запълните" с червилото после. След това само добавете малко блясък или пък, ако предпочитате, ги оставете напълно матови.

Автор - снимка

КоментариКоментари