IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Минималистичен грим. От Стела Маккартни

3 юни 2011 07 23

Елегантен, прост и свеж грим за всеки ден

Снимка: Makeup

Снимка: Makeup

За специалистите не е тайна, че Стела Маккартни винаги е предпочитала минималистичен грим за своите модели, грим, който сякаш изобщо не съществува.

Фина следа от коректор тук и сянка на лек руж там... - момичетата на модните й представления обикновено са свежите и изчистени, истински версии на себе си, лишени от големите дози театрален макиаж, до който се домогват доста от останалите дизайнери.

Днес се спряхме на грима, решен за ревюто й за есента на 2011 в Париж, защото тук на моделите им бе сложено нещо допълнително: тънка като бръснач, леко извита черна очна линия, нежно очертала горните им мигли.

Ако искате да постигнете този ефект, необходим ви е лек фон-дьо-тен или кремообразна пудра, които да нанесете много внимателно с помощта на гъбичка за лице, гребенче, с което да срешете веждите си, и ако са прекалено тъмни, леко да фиксирате с прахообразна пудра, черна очна линия с тънък апликатор и нежен гланц за устни в бледорозово за устните.

Съвет: очната линия трябва да се нанесе изключително прецизно с едно движение – не повтаряйте, защото ефектът се губи.

Автор на статията:
Tialoto.bg

КоментариКоментари