IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Здрава кожа с повече секс

6 юни 2011 06 52

Ендорфините и окситоцинът, които се отделят по време на секс, произвеждат в тялото ни молекули...

Снимка: Dreamstime

Снимка: Dreamstime

Няма жена, която да не иска да запази кожата си гладка и здрава за възможно най-дълъг период от време. Puls.bg дават няколко полезни съвета на тази тема.

Секс

Ендорфините и окситоцинът, които се отделят по време на секс, произвеждат в тялото ни молекули, подпомагащи възстановителния процес на кожата. Те дори могат да обърнат процеса на стареене на клетките. Така че ето един приятен начин, с помощта на който бихме могли да запазим младостта на кожата си.

Подхранване

Омега 3 мастни киселини са особено важни за най-горните слоеве на кожата. Те намаляват възпаленията и подпомагат за сияйния й външен вид. Един лесен начин да се сдобием с тези вещества е чрез хранителните добавки, съдържащи рибено масло.

"Не" на тъмните кръгове около очите и подпухналия вид

Тъмните кръгове около очите и подпухналия вид са едни от най-неприятните проблеми. Дължат се обикновено на алергия или възпалителен процес в организма. Има решение за преодоляването им. Танинът, намиращ се в зеления чай, има свойството бързо да елиминира тъмните кръгове и отока на лицето. Трябва само да поставим две чаени торбички в студена вода, след което да ги наложим върху очите си за около 10 минути.

За да се отървем от зачервяванията около очите, причинени от алергии, помага лиофилизирана – изсушена и замразена - коприва като допълнение към ежедневната доза витамини. Копривата е билкова култура, която намалява алергичните симптоми.

Черните точки и акнето...

Пресушаването на определени области, особено тези, които вече са възпалени в следствие на различни лечения на акне – води до пост-възпалителна реакция, която пък дразни кожата. За ефективно, но „нежно“, лечение може да добавим бензоил пероксид към използвания козметичен продукт точно преди да го нанесем върху кожата си.

Защита от слънцето

Въпреки че хората с по-светъл тен на кожата са по-застрашени от слънчевите лъчи, не означава, че за останалите те не са заплаха. Преждевременното стареене на кожата, бръчките, тъмните петна, както и туморните заболявания на кожата са реална заплаха за всеки, който злоупотребява с излагането на слънчевите лъчи и не взима предпазни мерки. Затова преди да се изложим на слънце трябва да нанасяме подходящия за нас слънцезащитен козметичен продукт и покрием възможно повече части от кожата ни.

Серум вместо крем

Серумите са по-концентрирани, отколкото кремовете. Освен това те съдържат по-малки молекули, което позволява на серума да достигне до по-долните слоеве на кожата. Получаваме по-бързи резултати, а и използваме по-малко количество, което пък ни спестява пари.

Освен това при избора си за серум трябва да се ориентираме към такива продукти, които съдържат антиоксиданти като витамин C и зелен чай. Тези съставки премахват пигментацията. От друга страна важни са и съставките, които спомагат за произвеждането на колаген като пентапептидите – така кожата става стегната и придобива младежки вид.

Автор на статията:
Милена Димитрова

КоментариКоментари