IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Грим. За съблазняване (Част 1)

20 юни 2011 09 17

Първото предложение е за дръзки, червени устни

Снимка: Make up

Снимка: Make up

Съблазняващият грим си е цяло изкуство. И то, изкуство, което се практикува от векове.

Гримът, по начало, служи като средство, с помощта на което човек изпъква: независимо дали в социалната стълбица, обществения строй или... с уменията си между постелите.

Не случайно в миналото грим са носили всички куртизанки, жрици на любовта и гейши, които са посвещавали живота си на любовното изкуство.

Сега, разбира се, е 21 в. и грим носи всеки, който иска да изглежда добре по улицата. Но, усещането и посланията, които носи макиажът върху лицето си остават същите.

Решихме да ви запознаем с няколко видове грим, които, освен, че са доста актуални тази година, могат да направят лицето ви изключително съблазнително.

Хвърлете един поглед на първия:

Дръзките червени устни, независимо от тена ви, променят цялостното ви излъчване по един доста секси начин. Може да изберете между десетки различни тоналности на червеното и да си подберете тази, която ви отива най-много.

По принцип това е техника на гримиране, която се съсредоточава върху устните, като ги прави невероятен инструмент за съблазняване, затова е хубаво останалите части на лицето (очи, скули и т.н.) да се гримират на минимално.

Преди да нанесете червилото, очертайте устните си в молив в същия цвят, за по-красиви контури и като средство, което ще държи самото червило вътре в тези контури.

След това нанесете един пласт и попийте излишествата с кърпичка.

Красивата и гладка кожа е нещо задължително за този вид грим, затова е добре да използвате лек коректор и още по-лек фон дьо тен (тоновете лъщящ фон дьо тен ще превърнат ефекта в дефект).

Подчертайте горния клепач очите си с черна очна линия, за да ги направите визуално по-големи и сложете малко черна спирала върху горните си мигли за по-голяма дълбочина.

Едно мацване с четката за руж и сте готови!

Съвет: В никакъв случай не слагайте гланц или друго „лъскаво" червило. Ще стане доста грозна гледка.

Продължава тук.

Автор на статията:
Tialoto.bg

КоментариКоментари