IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Нон-стоп хидратирана кожа

28 юни 2011 14 40

Интервю с д-р Аника Шредер, Научноизследователска и развойна дейност, изследвания в областта на грижа за кожата, Байерсдорф

Снимка: NIVEA

Снимка: NIVEA

Лосион за тяло с непрекъснат ефект на хидратация – как става това?

Интервю с д-р Аника Шредер, Научно- изследователска и развойна дейност, изследвания в областта на грижа за кожата, Байерсдорф.

Колко важна е водата в кожата?

Водата е незаменим градивен елемент за правилното функциониране на клетките на кожата. Обикновено естествените хидратиращи елементи се свързват с водата в кожата и осигуряват необходимото хидратиране. В допълнение, липидите в роговия слой на кожата осигуряват силна бариера, която намалява загубата на вода от кожата. Само тази вътрешна влага на кожата й придава изкусителен здрав и еластичен външен вид. Ако в тялото има недостиг на вода, това означава, че в клетките на кожата водата е значително намалена. Устойчивостта на кожата и функционирането на ензимите са занижени, структурата на роговия слой е по-бедна и кожата се изсушава и става груба.

Откъде здравата кожа се снабдява с хидратация?

Най-големият резерв на вода в епидермиса се намира в неговите най-долни слоеве. Тези слоеве са снабдени с кръвоносни съдове от още по-дълбоките слоеве. За да се осъществи доставката на вода, тя се транспортира посредством кръвоносните съдове по целия път до горния слой – дермата, който се намира непосредствено под епидермиса.

За да осигуря оптимално хидратиране на кожата, е достатъчно да пия 8 чаши вода на ден, нали така?

Това определено е добро начало. Количеството вода само по себе си, обаче, не може да определи дали кожата се хидратира оптимално. Ето защо друг важен фактор е колко добре и колко интензивно тя се разпределя от самата хидратираща система на кожата.

Как можем да опишем хидратиращата система на кожата?

Водата се движи между клетките посредством микроскопични каналчета, известни като аквапорини. Те се намират в мембраните на клетките и могат да регулират транспортирането на водата от и в клетките. Колкото по-добра е структурата на тази мрежа, толкова повече влага може да се пренася от клетка в клетка. Цялата тази мрежа от аквапорини е едно от най-важните условия за оптимално хидратираната кожа от най-дълбоките слоеве на епидермиса.

Какво нарушава баланса на тази интелигентна естествена дистрибуционна система?

Под влияние на фактори, които изсушават кожата като ултравиолетовите лъчи, стреса или нездравословната диета, в един момент функционирането на кожата спира да бъде правилно. Това също може да засегне и аквапорините. Изследванията показват, че при наличие на условия, които изсушават кожата, в нея могат да бъдат са намерени само няколко от тези водни каналчета. Това означава, че водата от по-долните слоеве на кожата не може повече да бъде разпределяна оптимално в епидермиса.

Как технологията Hydra IQ съдейства за формирането на аквапорините?

Hydra IQ активира присъщата за кожата мрежа от аквапорини чрез глюкозо-глицерол – натурално идентична съставка, която стимулира формирането на нови аквапорини. Активната съставка ускорява биохимичните процеси в клетката, които водят до образуването на протеини, които да изградят подходяща среда за аквапорините.

Автор - снимка

КоментариКоментари