IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Перфектен грим без капка усилия

18 октомври 2011 10 46

Какво да направим, за да изглеждаме естествено красиви

Снимка: Dreamstime

Снимка: Dreamstime

Автор: Ели Манолкова, гримьор и моден консултант за Regina Fashion Atelier

Има много правила и модни тенденции за това как една жена да постигне зашеметяващ резултат в изкуството на гримирането. Да, но ако трябва да погледнем обективно върху всички тях, ще трябва да се съгласим, че не би било разумно да приемаме всичката информация, която ни затрупва, така наивно. Всяко лице е различно и само по себе си, всяка кожа също. А и нали знаете, че гримът, който виждаме по списанията и модните подиуми, е сценичен и доста екстравагантен за ежедневието.

Действително обаче има няколко хитринки, които лесно можем да приложим върху нашето платно за рисуване – лицето. Перфектният грим е напълно постижим, уверете се сами:

Преди да започнем с грима, трябва да поставим подходяща основа. Ако тя е свършила, в никакъв случай не използвайте крем за ръце. Повечето такава козметика съдържа в основата си глицерин и силикон, което ще утежни положението с нанасянето на коректор или фон дьо тен в трудно достъпните участъци като ъгълчетата при ноздрите ни.

Есента подсказва, че пудрата вече не е така необходима, но ако все пак искате да прикриете до максимум лъскавините в Т-зоната (чело, нос, брадичка), нека бъде в края на процеса, с прозрачна пудра. Минавате по местата леко с помощта на дебела четка от естествен косъм.

Никога не поставяйте спирала върху старата! Изтрийте добре стария грим и не прекалявайте с пластовете. Ако миглите ви са много светли или твърде редки заложете на следния трик: в корените поставете съвсем тънка черта черен молив и с помощта на клечки за уши смекчете линията.

Ефектът на молива за вежди понякога е отчайващ. Прекомерната му употреба привлича критично вниманието дори устните, очите и скулите да са подчертани по най-добрия начин. Заложете на тънка четчица и подходящи прахообразни матови сенки в близък тон до веждите.

Силиконовите червила отдавна спряха да бъдат на мода. Матовите, почти незабележими отенъци на червилата са много по-естествени, женствени, чувствени, дори секси.

Никога не забравяйте да се огледате добре в огледалото преди излизане. Почитателките на фон дьо тена и цветните овлажнители често забравят да коригират разликата в цвета на лицето с този на шията и деколтето. Няма нужда от обилно количество цветен крем върху цялото тяло, а само нежно минаване с дебелата четка, напоена с ружен прах или пудра.

Автор - снимка
Автор на статията:
Мария Господинова

КоментариКоментари

Dolce ( преди 12 години )
Вярно е, че авторката е гримьор, а не филолог, но трябва да знае,че на родният й език-български, се пише "смеКчавам", а не "смеГчавам"! Идва от "меко", буквално значи "правя по-меКо"!
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар