IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Какво прави сешоарът с косата

17 ноември 2011 08 00

На каква температура трябва да се сушим?

Снимка: Dreamstime

Снимка: Dreamstime

Смята се, че по-скъпите сешоари предлагат по-добро качество. Те трябва да изсушават по-бързо косата, същевременно с това да я увреждат минимално и да предотвратяват наелектризирането.

Струва ли си обаче да подменяме стария сешоар с по-нов, оборудван с турмалиново покритие или йонен сешоар? Ако трябва да пестим време, инвестицията си струва. Модерните сешоари могат да генерират до 2 500 вата, в сравнение с 1 200 – 1875, колкото достигат по-старите модели.

С по-голяма мощност, косата изсъхва по-бързо, а колкото по-малко време се суши, толкова по-добре за нея.

Високата температура гарантира по-бързо изсушаване, но е препоръчителна само за кратък период от време. Когато сушенето на косата продължи по-дълго, се стига до накъсването на косъма.

В резултат косата се изтощава и е по-вероятно да се къса при ресане, обяснява Зои Дрелъс, професор по дерматология в Университеткото училище по медицина в Дюк, Северна Каролина, САЩ.

В това отношение от полза са йонните сешоари и тези, оборудвани с турмалиново покритие. Те спомагат за по-малкото износване на косата. Важно е обаче да знаем, че въпреки всичко трябва да държим сешоара на по-голямо разстояние от косата.

Освен това, модерните сешоари имат функция за охлаждане на въздушната струя, което е предпоставка за по-малки щети върху косъма.

Специалистите препоръчват преди изсушаване, да се изчака няколко минути, като предварително косата се подсуши с кърпа.

Още любопитни новини за здравето четете в Puls.bg

Автор - снимка

КоментариКоментари