IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Зимата състарява визуално жените

8 декември 2011 08 45

Повече грижи за красиво лице през зимата

Снимка: Dreamstime

Снимка: Dreamstime

Лошото време не се отразява само на настроението, но и на визията на дамите. Най-видимо на зимата не се радват женските очи. Тъмните кръгове под тях състаряват с по около 5 години възрастта на представителките на нежния пол.

До този извод са стигнали американски специалисти, след като изследвали 5000 жени през различните сезони. Студеното и мрачно време през зимата давало отражение върху лицето на дамите.

Липсата на слънчева светлина и витамин D (който е наричан още „слънчевия" хормон) и серотонина прави кожата по-бледа и подчертава недостатъците й, най-вече торбичките под очите. Близо 82% от жените „страдат" от торбички и подпухнали очи. За сравнение през лятото този процент е едва 38.

Не подценявайте кремовете за околоочния контур и полагайте по-усилено старание през зимните месеци, за да посрещнете коледните и новогодишните празници със сияещо лице и усмивка на уста.

Автор - снимка
Автор на статията:
Мария Господинова

КоментариКоментари