IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Макиаж с дъх на кафе

9 януари 2012 11 55

Топли тонове за топли хора

Снимка: reginaatelier.com

Снимка: reginaatelier.com

Автор: Ели Манолкова, гримьор и моден консултант за Regina Fashion Atelier

Най-семплият и елегантен грим е в кафеникави тонове. И не случайно – кафявото е естествен цвят, затова е уместен винаги и навсякъде. Топлите тонове са идеални за натуралния макиаж и незаменими за вечерния – подчертават и скриват точно каквото е необходимо. Но проблемът е, че не всяка комбинация от цветове е сполучлива и не всеки оттенък на кафявото създава търсеното впечатление.
И така, всеки грим започва с почистване на кожата, нанасяне на дневен крем и основа. А след това започваме с магиите!

Цветът има значение
Смята се, че хладните и матови оттенъци подхождат за зимата и лятото, а топлите и перлени за есента и пролетта. Но далеч по-важно е какъв е сезонът на лицето ви или казано на професионален език – към кой цветотип принадлежите. Например ако сте жена Лято (бледа кожа, руси коси, светло сини очи), топлите нюанси на кафявото могат да ви придадат болнав вид. Някои цветове не отиват на никого – червено-кафеникави, червено-кирпичени тонове. И най-хубавите очи с този грим ще изглеждат възпалени.

Очите – три нюанса
Преди да нанесете тъмни сенки, покрийте клепача равномерно с осветляващи оттенъци в светло бежови тонове. Едва тогава започнете да преливате и играете с цветовете. Ако използвате очна линия или молив, не бива да бъдат по-светли от сенките или в кафеникав оттенък. Ако не харесвате черната очна линия, просто я заменете с тъмно сива. Затова пък може смело да заложите на кафява спирала, така гримът на очите ще изглежда възможно най-хармонично.
Най-добрият вариант е палитрата от три цвята сенки – светъл, среден и тъмен. В класическия макиаж светлият тон се нанася на вътрешния ъгъл на окото, междинният по средата, а най-тъмният на външния ъгъл. Границите внимателно се размиват. Правилно изпълненият грим в кафеникави тонове подхожда на всяко червило.

Устните – розовеещ оттенък
Кафеникавото червило има какви ли не вариации и почти винаги изглежда стилно. Но в чист, кафяв цвят не отива на всяка жена. Все пак естественият цвят на устните е розов, затова и козметиката трябва да има розовеещ оттенък. Кафеникавите червила са отличен избор, и защото с тях зъбите изглеждат по-бели. Колкото по-жълтеникав е оттенъкът, толкова по-искряща е усмивката, но внимавайте дали подхожда на тена ви. Ако използвате молив за устни, нека бъде максимум два тона по-тъмен от червилото.

Скулите – свеж вид
Яркият и тъмен руж е истинска красота на модния подиум, но в реалния живот не посягайте към него. Запомнете – ружът трябва да има розовеещ оттенък, за да изглежда естествено. Така ще създава и по-здрав и свеж образ. Вашият избор е ружът в розово-бежовата гама, който по невероятен начин допълва макиажа в кафеникави тонове.
Който и вариант да изберете – няма да сбъркате, защото кафявият грим създава дълбочина, изразителност, а в същото време е естествена прелест!

Автор - снимка
Автор на статията:
Мария Господинова

КоментариКоментари

nikolova_rosi ( преди 12 години )
Много полезна статия, браво!
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар