IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

С любов към визията си (3 част)

2 март 2012 09 30

Вие питате - професионалният гримьор и моден консултант за Regina Fashion Atelier Ели Манолкова отговаря

Снимка: reginaatelier.com

Снимка: reginaatelier.com

Здравейте,

Сега ще отговоря на следващите въпроси, които ми задавате в модния блог на Regina. Радвам се, че толкова много хора се интересуват от качествения грим и от мода.

Може ли гримът да подмладява?

Ако е добре поставен и траен, гримът наистина може да придаде по-младежки вид, когато се държи сметка за възрастта и качествата на лицето.

Основното правило е гримът да бъде възможно най-естествен. Преди да нанесеш фон-дьо-тен, може да изравниш цветът на лицето с розов или бял коригиращ щифт. За основа на грима може да използваш и само един слой прозрачна пудра, но не и при суха кожа. Перлените сенки за очи придават неестествен изглед, затова не ги препоръчвам за по-напреднала възраст.
С индивидуална грим консултация, можеш да получиш професионални съвети, съобразени с индивидуалността на твоето лице.

Как да си уголемя очите?

Ако искаш визуално да уголемиш очите си, се пази от тъмни сенки за очи. Започни с телесна основа, след което нанеси до гънката на горния клепач цвят един или два пъти по-тъмен от основата и използвай пръст, за да го разнесеш към веждите. В самия вътрешен ъгъл на горния клепач се слага малко петънце от бял молив. Завърши със спирала за гъсти и дълги мигли, която допълнително ще отвори окото.

Какво точно представлява арабският грим и за кои поводи е подходящ?

Арабският грим най-много подхожда на жените с кафяви или зелени очи, тъмнокосите, но блондинките също могат да го използват. Тук основен акцент се пада върху очите. Арабският грим може да бъде изпълнен с две техники -с матови или седефени сенки. За предпочитане е блестящият вариант, нали истинската арабска страст е всичко, което блести – използвано не само в грима, но и в дрехите и прическата. Ти прецени блестящия повод, за който да избереш този грим.

Горният и долният клепач очертай с черна очна линия, като се стараеш да придадеш на очите бадемовидна форма. С помощта на широка четка за сенки, нанеси сенките върху целия горен клепач (до веждите) и под линията на долните мигли. Цветът на сенките избери в зависимост от избрания грим, но обикновено това е съчетаване на няколко цвята, което придава разкошен вид на грима.

Ако очите са кафяви или черни, ще ти подхождат наситено сини, светло сини, червени, кафяви, жълти, зелени цветове. За сини или зелени очи подхождат следните нюанси: пясъчно-златист, сив, лилав, розов. Не забравяй, че тези цветове се използват или солово, или съчетани помежду си, но задължително съчетани и с черен цвят.

Ружът при арабския грим обикновено не е ярък, затова е добре да избереш руж с цвят на естествения ти тен.

Заключителният етап е нанасянето на спиралата. Върху горните мигли нанеси на няколко слоя, а върху долните – само един слой.

Снимка: reginaatelier.com

Какъв грим подхожда на загоряла от слънцето кожа?

На лице със слънчев загар може да се сложи малко по-агресивен и ярък грим. За устните избери кораловочервено или оранжево червило, морскосини и морскозелени или пък бежови и кафяви сенки за очи. За да подчертаеш бялото на очите (евентуално светлите ириси) върху едно загоряло лице, е достатъчно да нанесеш стънка линия с черен молив непосредствено до миглите. Вместо фондьо-тен може да използваш компактна пудра в бронзов цвят. Ружът трябва да е силен, за да се забелязва.

Как да открия личния си стил?

Всяка жена, независимо от възрастта е заинтересувана как да открие собствения си стил на обличане. Ако знаеш какво ти подхожда и ти стои най-добре,това може да бъде само в твоя полза. Личният ти стил, трябва да съобщава нещо за теб, да извади на преден план твоята уникалност, с която да те отличи от останалите.

Понякога ще ти се наложи да излезеш от зоната на комфорта и до пробваш нови цветове, нови стилове, нови тъкани, но никога не носи нещо, което не харесваш, просто защото е на мода! Личният стил се крие най-вече в детайлите и ако не носиш нещата с удоволствие и увереност, няма как да се отличиш, каквото и да сложиш.

До скоро!

Автор - снимка
Автор на статията:
Мария Господинова

КоментариКоментари