Хиляди жени са на ръба на нервна криза, когато започнат да променят цвета на косата си. Налага се да чакат с месеци, за да израсте косата и едва тогава започват промяната, но отново не са сигурни за резултата.

Сега има лесен начин без стрес и нерви да променим цвета на косата си. На помощ идва най-новия иновативен продукт на козметична компания „Роза Импекс" - DECOLOR TIME. Това е система за отстраняване цвета от трайно боядисана коса.

Авангардната формула съдържаща спе­циален кондиционер, който позволява пълно отстраняване на цвета от косата, боядисана с трайна боя за коса, като запазва естествения пигмент на косъма. Състои се от 3 части – РЕДУКТОР, АКТИВАТОР и 3% ОКИСЛИТЕЛ.

Как Работи Decolor Time?

При окислителните бои цветът се образува от множество малки молекули, които се свързват помежду си под действие на окислителя и образуват гигантски цветни молекули, формиращи окончателният цвят. Тази реакция наречена окисление, протича вътре в косъма и когато приключи, цветните молекули стават твърде големи и се хващат като в капан между кератиновите плочки на косъма. Ето защо този тип бои се наричат трайни.

Този обезцветяващ продукт е напълно различен и като механизъм на действие и като резултат от традиционно ползваните за деколорация продукти от типа на супри, осветляващи емулсии, гелове и олио. Изброените по-горе продукти имат окислително действие и окисляват багрилата и ги разрушават като по този начин премахват цвета. За съжаление този тип продукти едновременно с това окисляват и повреждат косъма в различна степен и дразнят скалпа, а самото отстраняване на цвета не винаги е пълно.

За разлика от тези продукти, Decolor Time няма окислително действие. Той е с редукционно действие и съдържа активирани редуциращи молекули. Те разрушават големите цветни молекули до по-малки, в резултат на което те не се задържат вече между кератиновите плочки и могат да бъдат отмити.

Предимства:

- Действително може да се отстрани напълно оцветяването от боядисвана коса( за разлика от окислителните продукти );

- Методът е щадящ – на практика не уврежда нито косъма, нито натуралните пигменти в него (за разлика от окислителните продукти ) и няма проблем продуктът да се използва многократно в един ден или за кратък период от време;

- Продуктът е идеален за експерименти с промяна на цвета на косата ;

- Подходящ е за възстановяване на натуралния цвят на косата;

Във формулата има интегриран кондиционер за грижа за косъма, който прави Вашата коса мека, жива и блестяща.

Научете повече за продукта в http://www.facebook.com/pages/Cosmetic-Company-Rosa-Impex-Ltd/243102742409739