IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Три основни грешки при нанасянето на парфюм

22 март 2012 09 25

Как да използвате максимално качествата на аромата

Снимка: Dreamstime

Снимка: Dreamstime

Парфюмът е може би едно от най-запомнящите се неща след среща с даден човек. Може да не обърнете внимание на дрехите чак толкова, но обонянието ни реагира много силно на приятните или неприятни ухания. А парфюмът, който е избрал човекът, ни говори много за темперамента му. Може и да не усещате собствения си парфюм, защото сте свикнали с него, но околните със сигурност реагират на аромата без значение дали ви споделят мнението си или не.

Как да получите максимална дълготрайност на парфюма след нанасянето му? Вижте следните съвети:

1. Не го поставяйте на места по кожата си, където вече сте нанесли ароматизирано олио или лосион. Химическите вещества в парфюма взаимодействат с веществата в другите продукти и получената реакция може да даде нежелан резултат.

2. Друга често срещана грешка е да се разтъркват китките една в друга. Тогава се нарушава структурата на малките молекули на парфюма. Последствията са: неправилно разгръщане на аромата във времето и грешни пропорции на различните нотки. Затова напръскайте китките поотделно или ги допрете много нежно без да разтърквате.

3. И накрая, не прекалявайте с парфюма. Той е разработен с такава концентрация, че да се използва пестеливо. Може да се „окъпете" със спрейовете за тяло, защото интензитета на аромата в тях не е толкова голям.

Автор на статията:
Мария Димитрова

КоментариКоментари

мариа ( преди 11 години )
някои хора просто не могат правилно да си служат с парфюма.Добри съвети за начинаещите :)
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
Karina ( преди 12 години )
А, екстра. Ще го разпечатам и ще го лепна на мониторите на 3 колежки. Понякога се моля да ми се запуши носа, честно!
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар