IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Как да изберете най-подходящия дезодорант за вас

3 април 2012 08 10

Ароматът не е единственият критерий

Снимка: Dreamstime

Снимка: Dreamstime

На пазара има огромно разнообразие от дезодоранти. Повечето хора избират продукт единствено според аромата – дали им допада или не. Но ето какво още е важно да знаете преди да решите да купите дезодорант, за да останете доволни от резултата:

1. Помислете за количеството пот, което обикновено отделяте. Ако се потите и при най-малкото физическо усилие, задължително ви трябва антиперспирант, тъй като другите видове може и да замаскират миризмата, но няма да се справят с причината за миризмата. Ако случаят ви е много тежък, отидете на лекар, за да се установи какво предизвиква толкова обилно потене.

2. Изберете типа дезодорант. Обикновено най-добри резултати се постигат с рол-он или стик-гел, тъй като продуктът отива директно върху кожата. Проблемът с белите петна по дрехите е доста досаден и затова трябва да внимавате как нанасяте продукта. За тези от вас, които не обичат да чакат дезодорантът да изсъхне, по-добрият вариант е да използвате спрей.

3. Изберете дезодорант без аромат, ако използвате парфюм или тоалетна вода. Иначе различните аромати ще се смесят и резултатът може и да не е много сполучлив.

4. Ако имате някаква вече установена алергия, прочетете внимателно съставките, за да проверите дали някоя от тях няма да ви повлияе зле. Ако магазинът разполага с тестери, най-добре се възползвайте от тях преди да закупите продукта.

5. Антибактериалните съставки са на базата на алкохолни съединения като бензил алкохол или фарнезол. Триклозан също е често използвана антибактериална съставка.

Автор на статията:
Мария Димитрова

КоментариКоментари