IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Супер съставки за комбинирана кожа

25 април 2012 08 20

Вижте кои съставки трябва да присъстват в кремовете ви за лице

Снимка: Dreamstime

Снимка: Dreamstime

Грижата за комбинираната кожа може да бъде много трудна задача. Най-общо, комбинираната кожа е мазна в Т-зоната: чело, нос, брадичка, а в другите части кожата на лицето е суха и дори се лющи. Ако имате такъв тип кожа, когато избирате своите кремове и овлажнители, гледайте те да съдържат изброените по долу съставки. Резултатът си заслужава!

Витамин Е

Витамин Е е мощен антиоксидант, който предпазва клетките от влиянието на свободните радикали, както и от щетите причинени от ултравиолетовите лъчи, замърсяването, дима и други външни фактори. Хубаво е тази съставка да присъства в хидратантния ви крем, независимо от вашия тип кожа. Също така витамин Е изравнява тена на кожата, като същевременно намалява появата на фини линии и бръчки по лицето.

Алое

Растението Алое вера е известно за лечение на изгаряния. То е богато на хранителни вещества и е често срещана съставка в редица продукти за грижа за кожата. То действа изключително благоприятно на комбинираната кожа, има противовъзпалително свойство и намалява зачервяванията. Алоето помага за балансирането на рН-то на кожата в мазните зони, като там действа стягащо, а в сухите зони - хидратира. Ако използвате овлажнител за комбинирана кожа с алое кожата ви ще е мека и еластична, но не и мазна.

Масло от жожоба

Маслото от жожоба е най-близко по състав до естествената мастна секреция на кожата, така че е идеално, когато ви се иска да я балансирате. Жожобата се „поглъща" от кожата без да я омазнява излишно, тя облекчава възпаленията, предотвратява загубата на влага, подобрява еластичността и предотвратява появата на разширени пори. На клетъчно ниво, тя стимулира производството на колаген.

Лавандула

Вероятно сте виждали много продукти за кожа, които съдържат лавандулово етерично масло. Лавандулата предлага много повече от хубав, успокояващ аромат. Тя действа като антисептик и ускорява заздравяването на раздразнените участъци. Идеална е за мазна кожа, предразположена към акне, а и „съживява" сухите, лющещи се зони на лицето. Освен това лавандулата повишава циркулацията на хранителни вещества и кислород към клетките на кожата.

Хиалуронова киселина

Търсете продукти, които съдържат хиалуронова киселина в състава си. Тя е естествен овлажнител, но с напредването на възрастта нашите тела произвеждат много по-малко от нея, отколкото когато сме млади. Серумите с хиалуронова киселина могат да бъдат използвани и за мазните и за сухите зони на лицето, което ги прави идеални за комбинирана кожа. Хиалуроновата киселина помага на кожата да остане хидратирана и гладка, като същевременно намалява появата на бръчки.

Автор - снимка
Автор на статията:
Teodora Dragoeva

КоментариКоментари