IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

4 домашни маски за коса

15 април 2012 13 15

За различни коси и проблеми

Снимка: Dreamstime

Снимка: Dreamstime

Яйца, сметана, кисело мляко на пръв поглед са компоненти на вкусната и здравословна закуска. Но днес ние ви ги представяме като идеални и достъпни продукти за подсилване на косата, при това всички те са естествени. Знаете ли, например, че лека киселина на лимона е ефективна и нежна алтернатива на продуктите, пълни с химикали?

1. Маска за всеки тип коса

Суровото яйце е наистина най-доброто от всички съствки. Жълтъкът е богат на мазнини и протеини и е естествен овлажнител, а белтъкът съдържа бактерии и хранителни ензими и премахва нежеланото омазняване по косъма.

За нормална коса, използвайте цяло яйце, ако имате мазна коса – вземете само белтъците, а ако косата ви е суха и чуплива, спрете се на жълтъците. Намажете косата и оставете за 20 минути. После изплакнете с хладка вода и лек шампоан. Прилагайте третирането с жълтък веднъж месечно. Лечението с белтъци може да бъде и по-често.

2. За тънка, фина коса

Стилизиращите продукти и мръсният въздух, могат да оставят слой върху косъма, който „убива" неговия блясък. Това може да бъде предотвратено с маска от млечни продукти като заквасена сметана и кисело мляко. Млечната киселина овлажнява косъма и го почиства.

Направете си маска от 1/2 чаша заквасена сметана или кисело мляко, която нанесете с масажиране върху влажна коса и оставете за 20 минути да действа. После изплакнете с топла вода и малко шампоан. Маската може да се прилага всяка седмица.

3. За сух, раздразнен скалп

Причините за него най-често са неправилно хранене, стрес и хормонални проблеми. Можете да опитате маска с лимонов сок и зехтин. Киселинността в лимоновият сок маха люспите от скалпа, а зехтинът овлажнява кожата на главата.

Смесете 2 супени лъжици пресен лимонов сок, 2 супени лъжици зехтин и 2 супени лъжици вода. Масажирайте навлажнения скалп. Оставете сместа за 20 минути, а след това измийте косата с шампоан. Лечението може да се прилага всяка седмица.

4. За цъфтяща коса

Бирата съдържа мая, която уплътнява начупените, изтънели кичури. Протеините в пшеницата, малца и хмела в кехлибарената напитка пък засилват структурата на косъма.

Направете си маска от 1/2 чаша бира, 1 чаена лъжица масло от рапица и едно сурово яйце. Нанесете върху чиста, леко мокра, коса за около 15 минути, след което изплакнете с хладка вода.

Автор - снимка
Автор на статията:
Teodora Dragoeva

КоментариКоментари

Миглена ( преди 10 години )
Здравейте,от къде мога да си купя маска за коса ELLI ANGEL в Хасково?
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
Лили ( преди 10 години )
И аз си купих маска за коса ELLI ANGEL с алое вера от Златоград в магазин Ралица.Невероятна маска просто уникална.
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
ваня ( преди 11 години )
Маска за коса ELLI ANGEL е най-добра в момента на пазара.500мл за 3.60лв.Препоръчвам я на всички.
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
nekda_vd1 ( преди 11 години )
( преди 11 години )
А жълтъка на яйцето трябва ли да го разбиваме. Или какво трябва да го правим?
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
gXSDWMEICJGA ( преди 11 години )
( преди 12 години )
Да, Загорка или Каменица най-добре, но може и Шуменско в краен случай. В никакъв случай Ариана или вносна! ;)
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
( преди 12 години )
Мими ( преди 12 години )
Има ли значение каква е бирата?
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар