IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Лесни домашни маски за коса (2 част)

21 април 2012 06 40

За различни проблеми

Снимка: Dreamstime

Снимка: Dreamstime

Предлагаме ви няколко достъпни и лесни за приготвяне маски за коса, алтернатива на пълните с химикали козметични продукти. А най-хубавото е, че можете да си ги направите вкъщи от натурални продукти, които присъстват във всеки хладилник.

1. За суха или увредена от слънцето коса

Каквато и да е вашата коса, ако я миете с твърда, варовита вода и я излагате на слънце, сигурно е, че тя е дехидратирана. Борба със сухата коса можете да водите с природния подсладител – медът, който сдъръжа естествена влага.

Направете си маска от 1/2 чаша мед и я нанесете на чиста, влажна коса, за около 20 минути. След това изплакнете само с топла вода. Можете също да добавите 1 до 2 супени лъжици зехтин, за да разбъркате по-лесно меда. За изключително увредена от слънцето коса, смесете меда с 1 до 2 супени лъжици от съставка, богата на протеини, като авокадо или яйчен жълтък. Тази маска ще възстанови косата от щетите на UV лъчите. Лечението може да се прилага веднъж месечно.

Снимка: Dreamstime

2. За мазна коса

Царевичното брашно или нишесте е евтин начин за премахване на излишния себум от косата.

Направете си маска като сложите 1 супена лъжица царевично брашно или царевично нишесте в празна солница и с нея поръсите цялата си суха коса и скалпа. След 10 минути, с помощта на гребен, разрешете косата докато брашното се махне. Методът може да се прилага всеки ден.

3. За къдрава и непокорна коса

Експертите по красота се кълнат в положителните свойства на авокадото по отношение на увредената коса. То, обаче, може да е много полезно и за изглаждане на тежката и непокорна къдрава коса.

Използвайте пюре от авокадо, което втрийте върху чиста, влажна коса. Нека седи в продължение на 15 минути, след което го изплакнете с хладка вода. Можете да го комбинирате с 1 до 2 супени лъжици хидратираща съставка, като заквасена сметана, яйчен жълтък или майонеза. Лечението може да се прилага на всеки две седмици.

4. Против пърхот

Перфектна за целта е содата за хляб. Алкалният натриевият бикарбонат по същество неутрализира киселините.

Смесете 1 до 2 супени лъжици сода за хляб с малко количество вода докато сместа не заприлича на гъста паста. Можете да добавите и ябълков оцет, но имайте предвид, че сместа ще кипне. Намажете с втриване влажната коса и оставете за 15 минути. Изплакнете първо с вода, а след това и с шампоан. Маската може да се прилага на всеки две седмици

Автор - снимка
Автор на статията:
Teodora Dragoeva

КоментариКоментари