IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Мултифунционалното кокосово масло

18 април 2012 06 10

За естествена красота и безопасно готвене

Снимка: Dreamstime

Снимка: Dreamstime

Кокосовото масло е сравнително евтино, но мултифункционално. Можете да го намерите във всеки био магазин и да изпробвате вълшебните му свойства като козметичен и готварски продукт. Имайте предвид, че ще извлечете максимални ползи от него, ако дадете няколко лева повече, но си осигурите сурово, органично кокосово масло. Ето някои идеи за неговата употреба:

За готвене на висока температура. Печенето и пърженето на храна е по-безопасно за здравето, когато е с подходящата мазнина, а кокосовото масло е точно такава. Пробвайте с какви видове хранителни продукти се съчетава добре, че да ви и вкусно, и здравословно. Особено подходящо е за печене на сладкиши и тестени изделия.

За подчертаване на скулите. Сложете малко количество върху грима за повече блясък и свежест. Подходящо е най-вече за жени със суха кожа.

За омекотяване и хидратация на кожата след бръснене. Някои го слагат преди бръснене за по-лесно и нежно плъзгане на ножчето.

За подхранване на косата особено при цъфтящи краища. Има основателна причина за включването на кокосово масло в балсамите и маските за коса. Според едно проучване то прониква по-добре в косъма от масло на минерална основа и слънчогледово олио. Преди да се разделите с дългите си кичури при фризьора слд като сте ги третирали продължително време с преса и сешоар, опитайте ефекта на кокосовото масло. Може да бъдете приятно изненадани.

За премахване на грим. Сложете малко върху памук и минете леко през клепачите. Действа дори и върху водоустойчива спирала. Не се препоръчва на жените, чиято кожа е склонна към акне.

Автор на статията:
Мария Димитрова

КоментариКоментари

eho ( преди 11 години )
Кокосовото масло е подходящо за всеки тип коса, но не и за всеки тип кожа, защото благоприятства появата на комедони. Именно за това по-често може да го видим като съставка на луксозни сапуни, маски за коса и др., но не и на кремове за лице. Друга причина е, че то е същевременно леко засушаващо масло - не се изненадвайте, ако кожата започне да се лющи, въпреки че използвате масло. Използва се широко в по-топлите страни, но за европейци се счита подходящо за коса, но и за кожа. Все пак ако опитате и нямате проблеми си го ползвайте де... мирише много сладко:)
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар