IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Странни трикове за красота

26 април 2012 06 15

Които може да прочетете в блогове, но е по-добре да не пробвате

Снимка: Dreamstime

Снимка: Dreamstime

В днешно време козметичната индустрия е една от най-печелившите. В САЩ жените харчат около 7 милиарда долара годишно за такива продукти – около 100$ на месец. Но има и хора, които предпочитат да залагат на нетрадиционни и евтини варианти вместо да купуват скъпа козметика. Вижте едни от най-странните трикове за красота:

Бръснене всеки ден под душа за ексфолиране на кожата

Някои жени го практикуват, но д-р Джошуа Зайхнер, директор на дерматологичен департамент в медицински център в Ню Йорк предупреждава, че толкова често бръснене, може да предизвика кожни раздразнения и лошите последици да натежат много повече от евентуалните ползи.

Използване на спрей за готвене за блясък на кожата

Според някои жени може да използвате този продукт след процедури за изкуствен тен, за да придадете на кожата си хубав блясък. Но д-р Зайхнер отново е против, защото олиото за готвене може да предизвика алергии у някои хора, въпреки че признава, че наистина олиото овлажнява кожата и създава бариера, която не позволява губенето на влага.

Крем за хемороиди при торбички под очите и тъмни кръгове

Това звучи доста стряскащо. Д-р Зайхнер е съгласен, че някои кремове за хемороиди и спрейове за нос съдържат химикали, които свиват кръвоносните съдове. Но за всеки случай не рискувайте, защото експерименти със зоната около очите може да бъдат особено опасни.

Лекарства против диария за стягане на кожата и свиване на порите

Поне така твърдят някои блогъри в специализирани блогове за разкрасяване. Д-р Зайхнер потвърждава, че в тези лекарства има вещества, които се съдържат в козметиката в малко по-различна форма. Но той уточнява, че това не е добър вариант за решаване на проблема с разширените пори и препоръчва използването на глинени маски като евтин, но ефективен начин за стягане на кожата.

Растителна мазнина за сваляне на грим

Д-р Зайхнер твърди, че това наистина действа и може да се използва особено при хора със суха кожа. Но трябва да се има предвид, че след употребата му лицето ви доста силно ще лъщи.

Червено вино за мека кожа

Актрисата Тери Хатчър е изпробвала този трик като е пълнела ваната си с червено вино. Според д-р Зайхнер тази напитка е пълна с антиоксиданти, които са полезни за тялото като цяло, но друг е въпросът дали те могат ефективно да се абсорбират чрез кожата при вана с червено вино.

Крем против обриви от памперси за борба с акнето

Майките на новородени могат да проверят дали това действително работи. Д-р Зайхнер казва, че новите проучвания показват, че това може да се окаже истина. Има доказателства, че обривите от памперси са причинени от гъбични инфекции, така че тези кремове съдържат противогъбични вещества и всъщност може и да се окажат ефективни в борбата с бактериите, водещи до появата на акне.

И все пак д-р Зайхнер предупреждава, че е много по-безопасно да се залага на козметични продукти, специално разработени за акне, съдържащи салицилова киселина или benzoyl peroxide.

Автор на статията:
Мария Димитрова

КоментариКоментари

eho ( преди 11 години )
Честно казано аз съм пробвала всички споменати без 3 - бръснене всеки ден, крем за хемороиди и лекарството за диария. За другите мога да гарантирам, че са си ОК. Зехтинът е перфектен за почистване на лицето от грим, вкл и водоустойчива спирала. След това лицето се измива с мек *** или гел. А специално за бебешките кремчета това всеки го знае, че помагат срещу пъпки заради цинка в тях. Между другото цинкът е най-добрата преграда за УВ лъчи. Най-модерните в момента слънчезащитни лосиони са с цинк, само че преработена форма на по-малки частици, за да не се получава блед вид на кожата...
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар