IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

За по-сияйна кожа и по-светъл тен на лицето

7 май 2012 07 35

Предлагаме ви лесни съвети за лице, бяло като порцелан

Снимки: Dreamstime

Снимки: Dreamstime

Бронзовият загар може да е красив, но когато става дума за лицето – той е абсолютно нежелателен, тъй като състарява кожата и води до нейната пигментация.

А красивата кожа е свежата и здрава кожа, а не препечената на слънце. Нали не искате после да криете недостатъците си под слоеве грим? Вярно е, че независимо от вашата възраст, тип кожа и тен на лицето, почти всяка жена (дори тази, която крие ожесточено лицето си от слънцето под шапки с големи периферии) в определен момент от живота си страда от пигментни петна и проблемна кожа.

Тогава тя опитва всички видове почистващи продукти и кремове, ходи по козметици, прави си маски и какво ли още не, но понякога без никакъв резултат. Добрата новина е, че има много естествени методи, с които можете да намалите пъпките и да направите лицето си да изглежда по-свежо, бяло и младо.

Ето и няколко решения как да го постигнете.

1. Правете си редовно парна баня на лицето по следния начин: В тенджера с вода оставете да заврат мащерка, черен пипер, мента и лимон. Може да добавите липа или лайка, ако кожата ви е по-суха или чувствителна. След като водата заври отместете тенджерата от котлона, заметнете кърпа около главата си и сложете лицето си над парата. По този начин ще премахнете всичката мръсотия и мъртвите кожни клетки и ще отпушите порите. След терапията сложете на лицето си за 10 минути, предварително изстудена в камерата чиста кърпа. Така ще охладите кожата и ще затворите порите.

2. Не използвайте сапун за измиване на лицето, защото той изсушава кожата. Заложете на продукт от естествени съставки и натурални овлажнители.

3. Пийте много вода - около 3 литра дневно. Състава на кожата е най-вече от вода.

4. Поддържайте здравословен режим на хранене. Яжте много плодове и зеленчуци и махнете от менюто си храните с високо съдържание на захар. Яжте броколи и риба за допълнителна яркост на кожата. Избягвайте алкохолните напитки и пикантните храни, които съдържат хистамин, който зачервява кожата. Приемайте антиоксиданти (може и като добавки или чрез храната) и големи количества витамин С.

5. Наспивайте се хубаво, ако искате да попречите на появата на тъмни кръгове около очите и на подпухнали клепачи.

6. Разхождайте се на чист въздух, особено, ако работата ви е в затворено помещение.

7. Почиствайте лицето си със сок от половин лимон всяка вечер.

8. Не забравяйте в слънчевите дни да мажете лицето си със слънцезащитен крем поне SPF 30, дори да се намирате в градски условия.

9. Никога не стискайте пъпките си, защото така ще оставите по-голямо петно на кожата.

10. Маята за хляб, магданозът, белтъците на яйцата и киселото мляко (истинското) също имат избелващ ефект. Можете да си правите маски от и да прецените кой от тези продукти ви се отразява най-добре на кожата.

Автор - снимка
Автор на статията:
Teodora Dragoeva

КоментариКоментари

desislava ( преди 8 години )