IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Красива като Адриана Лима (видео)

17 май 2012 09 50

Грим като на звездата от модния подиум

Снимка: Reuters

Снимка: Reuters

За разлика от звездите на сцената, на екрана или на модния подиум, ние нямаме лични гримьори, които да ни направят перфектни. Въпреки това специалистите не са магьосници, а използват конкретни техники и продукти, с които можем да се сдобием и да се опитаме да си докараме по-звезден вид.

Кой от вас харесва Адриана Лима? Не само тялото ѝ, а и лицето ѝ? Ето и как може да копирате нейния грим, като го адаптирате за своето лице. Този грим се препоръчва на брюнетки

1. Вземете тъмно кафяв молив и подчертайте веждите си. Разгледайте снимки на красавицата и опитайте да копирате формата на нейните вежди.

2. Използвайте основа, за да загладите неравностите по клепача.

3. Вземете от палитрата сенки с кафяв цвят, който е малко по-тъмен от тена ви, за да намалите носа си и да стане визуално по-тънък. Нанесете леко с четката от вътрешните страни на носа си, като започнете от веждите и потъмните и малко под тях. Пуснете линията до върха на носа си.

4. С по-тънка четка вземете цвят, който да е близък до бялото (може кремав или леко сребрист) и нанесете плътно под веждите си. Същият цвят нанесете и във вътрешността на клепача и началото на долния.

 

5. Вземете по-тъмен кафяв цвят и с по-космата четка нанесете в края на клепача, така че хубаво и плътно да го очертаете. Направете го „по-висок" , за да не смали оптически окото ви.

 

6. Частта, която не сте оцветили с кафявото, оцветете в бронзови сенки в лек оранжев оттенък и под долния клепач.

7. Последните сенки са черните. Те се нанасят на клепача върху кафявите и в края на долния клепач (с тънка четка).

 

8. За да уголемите окото си, сложете бял или много бледо розов молив във вътрешността на долния клепач, над миглите.

9. Подчертайте целия долен клепач с кафявото, което сложихте и на горния.

10. Завършете окото с черен молив – в края на горния и долния клепач.

11. Сложете черна спирала за обем;

12. Ружът е кафяв и се нанася с леко кръгови движения по скулите, а не на една черта. Не забравяйте да подчертаете и слепоочията с него, за да направят лицето ви по-тясно.

13. Ако имате плътни устни, нанесете молив (2 тона по-тъмен от тях в розовата гама) , за да ги очертаете. А вътрешността запълнете с бледо розово червило. На финал може да нанесете и малко блясък.

Вижте видеото, за да добите представа за крайния резултат. Сенките са по ваш избор, но гледайте да се доближават максимално до показаните!

Автор - снимка
Автор на статията:
Мария Господинова

КоментариКоментари